Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Nya rollfördelningar i landslaget efter Zlatan-eran

Foto: Scanpix

Kim Källström, Andreas Isaksson och Zlatan Ibrahimovic är borta.
Då blir rollfördelningen annorlunda i det svenska landslaget.
- Många är där och vill hjälpa till, säger Oscar Hiljemark.

Efter EM tackade den rutinerade trion Kim Källström, Andreas Isaksson och Zlatan Ibrahimovic för sig i det svenska landslaget. Spelare som under flera år bidrog med kontinuitet - och framför allt visade vägen genom sitt ledarskap. 

Med Zlatan borta har Andreas Granqvist fått ta över kaptensbindeln i landslaget. Något som inneburit en viss skillnad, enligt Oscar Hiljemark.

- Andreas är en annan person än Zlatan. Zlatan är en bra fotbollsspelare och väldigt bra vid sidan av planen också. Han och några till är inte här nu och då blir det andra fördelningar, säger Hiljemark, som pekar ut just Granqvist som en av de nya ledarna.

- Helt klart har Andreas en viktig del i det som kapten. Men det är många som är där och vill hjälpa till. 

Lagkaptenen själv pratade senast i går om den goda harmonin i landslaget och om den nya generationen spelare, dit Hiljemark räknas, som tagit för sig under samlingarna. 

- Ja, det är en generation som gillar att ta för sig. Jag ser det bara som positivt. Alla är här för att bidra. Då är det onödigt att stå och gömma sig bakom gardinen. Personligen fylls jag med mycket energi när jag kommer hit.

Som Fotbollskanalen kunde avslöja i går kommer förbundskaptenen Janne Andersson bara göra en ändring i startelvan mot Bulgarien - Ola Toivonen in för John Guidetti. Hiljemark ser därför ut att få starta för andra matchen i rad.

- Jag ser väldigt mycket fram emot den matchen, säger Hiljemark.

Bulgarien har läckt bakåt och släppt in sju mål på två matcher. Något som inte gått obemärkt förbi hos Gislaved-sonen.

- Det hade varit en bra match för oss att få islossning i. Ingen hade blivit gladare än oss. Men fotbollsmatcher skiljer sig åt. Hade vi haft lite bättre utdelning mot Luxemburg så hade vi haft med oss 4-0. Nu går vi ut för att ta tre poäng och förhoppningsvis kan vi starta i ett högt tempo, få utdelning och sen bygga vidare därifrån. 

Är det rätt att peta John Guidetti?
  • Ja, han har inte imponerat.
  • Nej, jag hade gärna sett honom starta.
RÖSTA
Publicerad 2016-10-10 kl 11:00
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER