Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Nya spelare får chansen mot Ungern: "Det ska bli roligt"

Foto: SCANPIX

PARIS. Albin Ekdal lämnar landslagstruppen och Alexander Fransson kommer in.
Räkna med många nya mot Ungern.
- Nu är det några andra som ska få chans att visa också kan vara med, säger Janne Andersson.

Under lördagen har det svenska landslaget ledigt i Paris innan man under söndagen flyger till Budapest för den första träningsmatchen för Janne Andersson.
Efter fyra tävlingsmatcher är förbundskaptenen trots allt nöjd med utfallet:

- Om vi haft ett samtal i augusti och sagt att det ser ut som det gör då hade jag varit jätteglad. Sedan har man alltid en tro på att få till saker, säger Janne Andersson.

- Det har varit olika matcher och olika saker vi jobbat med och lagt på och spelarna har tagit in det. Från Hollands-matchen är det bara fem spelare som startade mot Frankrike. Det är några vi valt så av konkurrensskäl men vi har inte heller haft kontinuitet i det här. Att spelarna är så receptiva gör att det finns hopp att fortsätta utvecklas.

- Jag är glad över hur långt vi har kommit men sedan har vi många steg kvar att ta. Hade vi tagit en poäng hade vi varit med i rejset, det är vi fortfarande och det är tio matcher som ska räknas ihop. En pinne hade inneburit att de (Frankrike) hade haft två mindre. Det är också en sådan grej som stör mig så in i helvete.

Janne Andersson är tydlig med att ledarstaben är en stor hjälp och att de hittat rätt i samarbetet:

- Man måste ha teamwork vid sidan och det var det första jag satte på plats innan jag ens träffade spelarna och det har fungerat fantastiskt bra. Alla drar åt samma håll. Det gör att vi får chansen att göra ett bra jobb med killarna.

Vad har du gjort för att få alla att dra åt samma håll?
- Det är svårt att prata om, får nästan fråga andra men jag är tydlig med hur jag vill ha saker. Sedan är jag helt utan prestige och håller inte på med skit. Vi ägnar oss åt de viktiga grejerna och så gör var och en sitt bästa och gör man sitt bästa då klagar jag aldrig. Gör man inte det då blir jag förbannad. Så är det både för teamet och på planen.

Under söndagen flyger Sverige till Budapest och på tisdag väntar Ungern i en träningsmatch. Räkna med en annan startelva än mot Frankrike.

- Det blir många nya som kommer att få spela. Det ska bli väldigt roligt. Nu har flera av dem har varit med och stöttat under tre samlingar och varit jäkligt bra på träningar och det har varit svåra laguttagningar. Nu är det några andra som ska få chans att visa också kan vara med, säger han.

Publicerad 2016-11-12 kl 16:42

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER