Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nytt landslagsavtal på plats - lika ersättning för damer och herrar: "Vi är glada"

Sverige (herr)

Ett historiskt avtal är nu på plats.
För första gången kommer herr- och damlandslaget i Sverige få samma ersättning.
- Vi är såklart glada över att ha avtalet på plats, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Foto: Bildbyrån

Diskussionen om skillnaden i ersättning för herr- kontra damlandslaget har pågått i flera år. Hittills har Svenska Fotbollförbundet och spelarna valt att hålla summorna hemliga, men nu är det slut med det.

Under fredagen meddelade SvFF att ett nytt avtal är påskrivet mellan de båda A-landslagen och förbundet, vilket Aftonbladet var först att rapportera. För första gången har ett gemensamt avtal förhandlats fram med både herr- och damlandslaget. Avtalet ger lika ersättning till båda landslagen för första gången.

- Vi är såklart glada över att ha avtalet på plats. Det är bra att vi har ett gemensamt avtal och det ger oss bra förutsättningar inför kommande förhandlingar. Spelarna i lagen har bidragit konstruktivt och dialogen har skett i en positiv anda. Det känns bra att ha tagit ytterligare ett steg mot att ge våra landslagsspelare bästa möjliga förutsättningar både på och utanför planen, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på SvFF, i en kommentar.

ANNONS

Det nya avtalet ger 6 000 kronor till en spelare som deltar på A-landslagssamling eller turnering. 4 000 kronor delas ut för seger i hemmalandskamp och 8 000 kronor för seger i bortalandskamp. Dessutom får spelarna tolv (12) kronor att dela på för varje försåld biljett på hemmalandskamperna.

- Vi är glada och det känns bra att ett nytt avtal är på plats. Det här är ytterligare ett steg till att ge oss så bra förutsättningar som möjligt för att lyckas på planen, säger Caroline Seger, lagkapten för damlandslaget​, på SvFF:s hemsida.

- Jag är ​väldigt glad att vi fått till ett bra avtal som ger båda landslagen bra förutsättningar att kunna ge allt på planen, säger Victor Nilsson-Lindelöf, lagkapten för herrlandslaget​.

Avtalet, som även innefattar stöd för spelare vid föräldraskap och försäkringar vid skador, sträcker sig till 31 december 2024. Däremot ingår inte bonusar från mästerskap, där pengarna kommer från Fifa eller Uefa. De bonusarna kommer fortsatt förhandlas fram inför varje mästerskap.

ANNONS
Publicerad 2021-12-17 kl 11:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto