Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Olsson försvarar landslagsduon efter hatet: "Folk tror att de kan komma undan och snacka skit"

Sverige (herr)

MALMÖ. Martin Olsson blev ett omdebatterat namn på sociala medier efter Malmö FF:s senaste match.
I går såg han landslagskompisarna Marcus Danielson och Jesper Karlström göra misstag, och motta hat efteråt.
- Det är det negativa med sociala medier, folk tror att de kan komma undan och snacka skit, säger Olsson.

4:54
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i Polen-Sverige ovan.

33-åringen har tio ganska turbulenta dagar bakom sig. I MFF:s cupsemifinal tacklade Martin Olsson Djurgårdens Magnus Eriksson så pass tufft att den senare åkte på en hjärnskakning och tvingades bytas ut tidigt. Olssons tackling rörde upp stora känslor både bland motståndare och på sociala medier, under och efter MFF:s vinst.  

Fyra dagar senare fick vänsterbacken chansen från start i Sveriges VM-kval mot Tjeckien, men byttes ut med en lårskada och lämnade landslagssamlingen. Tillbaka i Malmö FF:s träningsoverall säger Olsson att han pratat med Eriksson efter tacklingen.  

- Vi snackade efter matchen, pratade lite grann. Han vet själv också att det var olyckligt. Det var en hård duell, men han spelar hårt också. När det kommer en 50-50-duell så känner jag att jag alltid måste gå in hundra procent. Jag tror att han var med på det, men när jag sett om reprisen så är han inte med på den situationen. Det är synd det som händer. Men han sa att det var käken han mer kände i smällen, och landningen mest - revben och allt det där. Hade det varit en gräsmatta hade han kanske mått mycket bättre efteråt, säger Martin Olsson. 

ANNONS

Har det varit mer reaktioner än vanligt på sociala medier?  
- Jag är inte inne så mycket, men jag var i Stockholm och var ute där på stan. Jag tycker att Djurgårdenfansen varit bra mot mig då, när de kommit upp till mig. Men så klart, sociala medier - det är inte verklighet där. Det är där de sitter och gnäller väl, jag vet inte. Vi ska möta dem snart igen. Jag ändrar inte min spelstil. Blir det en 50-50-duell så kommer jag gå in hundra procent också. Hade det hänt mig där så tror jag inte att deras fans buat ut "Mange", om han hade smällt på så. Det är vad det är, det var ingen ful tackling, och sedan det som händer utanför tänker jag inte på. De buade ut mig ganska mycket, men det påverkar inte mig och vi vann och gick till final. Det bara visar att jag inte tänker på det och att det inte är något som påverkar mig.

ANNONS

Det blir som bekant inget VM för Olssons del efter att Sverige förlorat playoff-finalen mot Polen i går. Jesper Karlströms tackling orsakade straffen som Polen gjorde ledningsmålet på, och Marcus Danielson var inblandad i 2-0-målet när han tappade bollen.  

Direkt efter förlusten dök hatkommentarer upp på landslagsduons sociala medier. Landslagets säkerhetschef Martin Fredman säger till SVT att vissa hatkommentarer kan komma att polisanmälas framöver, och Olsson tar sina landslagskollegor i försvar:  

- Det är synd det som händer. Han (Karlström) gör sitt bästa, tycker faktiskt att han spelar bra i första halvlek. Tycker att han gjorde det bra i första matchen mot Tjeckien också - det är en bra kille. Sedan straffen, sånt händer också. Det är inte som att han menade det. Att han får hat och sånt, det är tyvärr så i många sporter också. Det är det negativa med sociala medier, folk tror att de kan komma undan och snacka skit. Ändå så är det Jesper som spelar på den planen, det är han som spelar på den nivån - så det är lätt att sitta och snacka också, när de andra inte är på den nivån heller. Då är det enkelt att snacka och säga vad man kunnat göra bättre. Det är synd, men det gäller bara att vara starkt mentalt och sedan gå vidare. Det är många matcher kvar och det finns mycket kvar att spela för, säger Martin Olsson.

ANNONS
Publicerad 2022-03-30 kl 15:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto