Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Olsson inte bänkad sedan 2011: ”Viktigaste är att vi går till VM”

Sverige (herr)

Martin Olsson har varit given i landslaget när han varit frisk.
Tar han tillbaka platsen nu?
- Det viktigaste är att vi går till VM, vem som spelar kvittar, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Martin Olsson har spelat två VM-kvalmatcher under Janne Andersson, men under tiden han varit skadad så har Ludwig Augustinsson snott åt sig platsen som vänsterback.

Nu väntar Frankrike i en gruppfinal på Friends Arena på fredag och Olsson är frisk igen.

- Jag har haft problem med skador men de andra har gjort det bra och jag känner att jag har gjort det bra när jag varit med här. Bra med konkurrens, säger Martin Olsson.

- Det är som det har varit sedan jag kom med i landslaget, har alltid varit konkurrens och tufft. Jag tänker mycket på mig själv och att jag ska spela, men han (Augustinsson) har gjort det bra.

ANNONS

När var du senast bänkad i landslaget?
- Det var länge sedan, kommer inte ihåg när. Kanske 2010 eller 2011. Även ovanligt i klubblaget och jag är van att spela matcher. Min mentalitet är att jag vill spela.

Hur tacklar du om Janne Andersson väljer Augustinsson?
- Jag kommer att stötta laget oavsett vem som spelar. Det viktigaste är att vi går till VM, vem som spelar kvittar. Jag tycker att jag varit bra i klubblaget, men det är Janne som tar ut laget och jag ingen spelare som sitter och surar.

Du spelar i Premier League, Ludvig Augustinsson i danska ligan - vad betyder det?
- Om du kollar på ligorna är det stor skillnad men han har gjort det bra i landslaget mot Frankrike som är ett bra motstånd. Det är bra att ha de unga spelarna som man kan konkurrera med. Jag är inte den unga spelaren längre.

ANNONS

Hur ser du på att ställas mot Frankrike?
- En tuff match, men det är hemmaplan och utsålt och vi kan spela mer aggressivt. Vi ser fram emot det, inte så att man är nervös på ett dåligt sätt utan man är mer taggad och det kommer att bli kul.

Idel världsstjärnor på andra sidan, vad betyder det?
- Det är bra spelare men jag har mött de flesta i Premier League och även om det är bra spelare så kan man slå dem, de är inte oslagbara.

Under säsongen lämnade Olsson Norwich i Championship för Swansea i Premier League, vilket han inte ångrar.

- Det känns bra, jag tog rätt beslut. De låg sist när jag kom dit men jag visste att Swansea spelar bra fotboll och när de fick in Paul Clement kändes det som om de skulle ändra på laget och att det skulle gå bättre. Det har känts bra, har fått göra några mål och vi spelar en bra fotboll. Det är något jag njuter av sedan jag kom dit, att vi försöker spela fotboll och rulla boll.

ANNONS
Publicerad 2017-06-07 kl 06:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto