Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Osäkert i kampen om att ersätta Toivonen: "Ingen självklar lösning"

Bundesliga

Ola Toivonen har slutat i landslaget och ingen klar ersättare har klivit fram.
Janne Andersson är osäker:
- Det finns ingen självklar lösning, säger förbundskaptenen.

Foto: Bildbyrån.

Efter den svenska VM-succén i Ryssland valde Ola Toivonen att sluta i landslaget, och han har även skrivit på för en klubb i Australien. Det har öppnat en lucka i Janne Anderssons landslag inför Nations League-premiären mot Turkiet på måndag.

Vem ska spela bredvid Marcus Berg?
- Jag vet inte hur Janne tänker. Jag försöker bara göra det bästa när jag får spela och förhoppningsvis stärkte jag mina chanser i dag, men det är ju helt upp till honom. Jag försöker göra det bästa när jag spelar, sedan vet jag inte vad som händer men jag vill alltid representera mitt land. Jag försökte göra mitt bästa i dag och hjälpa laget och bidra i den halvleken som jag spelade, säger John Guidetti.

ANNONS

Förutom Alaves-anfallaren finns Robin Quaison, Victor Claesson och Isaac Kiese Tehlin. Just Kiese Thelin är en som jämförs med Ola Toivonen men han vill inte ta tydlig ställning i frågan:

- Jag vill inte stå här och prata om det. Det är upp till Janne att bestämma vem som passar bäst, säger anfallaren som nu tillhör Bayer Leverkusen.

Hur stärkte du din chans i går?
- Vi kom inte upp i nivå i laget och inte jag heller. Man ska inte ta det därifrån, men Janne känner mig och vi har jobbat länge tillsammans och han vet vad han får.

Vad tror du avgör?
- Jag vet inte, det kan bero på mycket: hur han tror matchbilden blir, vem som passar bäst med vem och det får vi se då.

Efter förlusten mot Österrike så var inte heller Robin Quaison klar på om han tagit chansen eller ej.

- Det var okej. Fick mer boll i andra, höll i boll bättre i andra. Jag spelade bättre i andra halvlek, precis som hela laget.

ANNONS

Tog du chansen?
- Jag vet inte. Svårt för mig att säga. Vi får se.

Förbundskapten Janne Andersson har en del att fundera på inför måndagens match på Friends Arena:

- Jag tycker att Robin (Quaison) gör intressanta grejer och John (Guidetti) gör ett piggt inhopp. Vi har ett par alternativ. Och så (Viktor) Claesson lite där i bakfickan. Det finns ingen självklar lösning. Så kan jag säga. Det är inte självklart vem som ska in. Ibland har man det, en ganska självklar ordning. Men det har vi inte nu, säger förbundskaptenen.

- Robin är ett alternativ. Kiese-Thelin är väl mest lik Ola i spelstilen. Jag tycker att John Guidetti kommer in och gör en bra match i dag. Viktor Claesson hade jag tänkt använda som forward, men nu blev Emil Forsberg skadad, och då vill jag kanske ha honom som mittfältare. Men det finns ingen självklar lösning. Jag hoppas att den växer fram och att den som får chansen gör det på ett bra sätt. 

ANNONS
Publicerad 2018-09-07 kl 15:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto