Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Starfelt avslöjar mögelmardröm: "Hade problem under några månader"

Sverige (herr)

PORTO. Carl Starfelts debutsäsong i Celta Vigo har innehållit både upp- och nedgångar.
Nu avslöjar landslagsbacken att han under en period plågades av hälsobesvär - på grund av mögel i sin lägenhet.
- Jag hade lite problem under några månader, säger Starfelt till Fotbollskanalen.

6:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I somras tog Carl Starfelt klivet från Celtic till Celta Vigo. Dåvarande tränaren Rafa Benitez värvade in honom, gjorde svensken till en startspelare direkt och valde ut honom till lagets kaptensgrupp.

Men efter ett tag uppstod bekymmer i La Liga-klubben, berättar nu landslagsbacken.

- Jag började bra och sen hade jag en liten dipp. Jag hade lite problem med hälsan under några månader. Men nu känner jag mig 100 procent igen och på senare tid har jag känt mig stark. På det stora hela känner jag mig nöjd med säsongen, säger Starfelt.

Starfelt blev sjuk flera gånger om under en kort tid och förstod inte vad som var felet.

Annons

- Jag hade svårt att andas med näsan och sådana saker. Det var ingen rolig period. Jag försökte komma på vad det var. Ändra kosten, sömnen och allt sådant där.

Därefter upptäckte han boven i dramat: mögel i lägenheten. 

- Det var ett hål i taket ner till lägenheten och det är redan väldigt fuktigt i Vigo. Så det har förmodligen kommit ner mer fukt därigenom och blivit väldigt mögligt. Det har jag inte varit med om tidigare.

- Jag hittade lite mögel först i badrummet men trodde då inte att det var det. Men sen hittade jag det på ett ställe mellan terassen och vardagsrummet, där jag inte var så ofta. Det var mycket mögel på väggarna. Då flyttade jag ut samma dag och nu känns det bättre.

28-åringen berättar att han blev helt återställd efter flytten till hotell, som han nu bor på.

- Det gick ändå hyfsat fort.

Annons

Totalt har Starfelt gjort 22 framträdanden i La Liga den här säsongen. Senast fick han nöja sig med ett inhopp, efter att nämnde Rafa Benitez fått sparken och ersatts av Claudio Giráldez.

- Så klart lite speciellt (med tränarbytet). Men vi tog en viktig seger senast så vi har fått lite andrum. Vi har fem poäng ner (till nedflyttning) nu. Så klart tråkigt med en sparkad tränare. Det var ju Benitez som tog dit mig. Men det är så det är i fotboll och resultaten var inte med oss, säger mittbacken.

- Det har kommit in en en ny tränare med många nya idéer och det känns väldigt bra. Så det ska bli kul att fortsätta utifrån det.

Just nu är Starfelt i väg med svenska landslaget i Portugal. Första landskamperna med nye förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson väntar, mot Portugal och Albanien. Han hoppas ta platsen i mittlåset bredvid givne kaptenen Victor Nilsson Lindelöf.

Annons

- Det känns öppet. Det är väl inte helt omöjligt att alla kommer få chansen att visa upp sig och då gäller det att ta den möjligheten. Jag tror många är sugna på att ta en startplats och jag är en av de spelarna.

Publicerad 2024-03-19 kl 21:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto