Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nilsson nobbade känslig flytt: "Hoppas på topp fyra-liga"

Sverige (herr)

PORTO. Gent försökte värva Gustaf Nilsson i januari.
Men nyblivne landslagsmannen sa nej.
- Jag ville stanna kvar, säger succéforwarden till Fotbollskanalen.

4:02
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/TT.

I spelaren ovan ser du en intervju med Gustaf Nilsson.

Efter tolv mål och fem assist i den belgiska ligan den här säsongen har Gustaf Nilsson tagit sig in i det svenska A-landslaget under nye förbundskaptenen Jon Dahl Tomassons ledning.

- Förhoppningsvis kan jag ta med mig formen från klubblaget in i landslaget, säger 26-åringen.

Vad vill Jon Dahl Tomasson få ut av dig?
- Det är väl targetspelet, att jag ska vara farlig inne boxen, avsluta anfallaren och göra mål. 

- Det är tuff konkurrens men skulle jag få chansen under landskamperna som kommer nu så gäller det bara att ta den och göra sitt bästa. Sen får vi se.

Den forne supertalangen och nuvarande Union SG-forwarden njuter av att vara en del av "riktiga" landslaget, efter två framträdanden på januariturnén 2018.

Annons

- Det är kul. Jag har alltid drömt om att vara med här. Det är bara att njuta. Vägen hit har varit lite krokig men jag tycker att jag förtjänat att vara här med säsongen jag gjort nu.  

Nilssons framgångar i Belgien ledde i vintras till att seriekonkurrenten Gent ville värva svensken. Men enligt både La Derniére Heure och Nieuwsblad var en av anledningarna till att en flytt inte blev av att 26-åringen själv satte stopp för en övergång.

- Jag brukar inte vilja kommentera klubbar men det fanns väl intresse och jag kände att jag ville stannar kvar i Union, säger han till Fotbollskanalen nu.

Ett steg inom den belgiska ligan är inte vad Nilsson hoppas få till framöver. Snarare en flytt som tar honom upp i hierarkin.

- Förhoppningsvis till en topp fyra-liga. Sen vet man aldrig vad som händer. Men förhoppningsvis blir det ett steg upp i alla fall.

Annons

Union SG leder den belgiska ligan och Nilsson såg stora fördelar med att stanna i klubben.

- Jag ville stanna kvar och avsluta det vi påbörjat. Vi hade Europa-matcher att spela, vi leder ligan och vi är i final i cupen. Vi har mycket att spela för.

Tror du att det finns en chans att du lämnar i sommar?
- Det är svårt att säga. Jag har kontrakt ett tag till så det är svårt att säga.

Nilssons avtal med Union SG löper fram till sommaren 2025 och det finns även en option om en ettårsförlängning inskriven i kontraktet, enligt Transfermarkt.

Publicerad 2024-03-20 kl 14:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto