Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ondrejka missade Tomassons samtal: "Tänkte: Vad är det här?"

Sverige (herr)

PORTO. Jacob Ondrejka, 21, har tagit sig in i A-landslaget.
Efter en stark period i Belgien.
- Det har känts otroligt bra, säger ytterforwarden till Fotbollskanalen.

4:26
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/TT.

Se en intervju med Jacob Ondrejka i spelaren ovan.

För första gången är Jacob Ondrejka med i det "riktiga" A-landslaget. Nye förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson plockade ut honom direkt i sin första trupp, till träningslandskamperna mot Portugal och Albanien.

- Det är kul att vara här. Skönt att äntligen få vara det. Jon ringde mig dagen innan truppen presenterades. Vi hade ett bra samtal och så sa han att jag var uttagen. Det var skönt, säger Ondrejka.

- Det var otroligt roligt att få det samtalet.

Men 21-åringen svarade inte direkt när Dahl Tomasson hörde av sig. Han förstod inte vem det var som sökte honom eftersom han inte hade danskens telefonnummer inlagt.

Annons

- Nej, jag hade ju inte det. Jag låg och sov när han ringde, så jag kunde inte svara. Jag fick ringa senare när han hade smsat att det var han som ringde.

- Det var ett holländskt nummer eller så. Jag tänkte: "Vafan är det här?".

Vad gäller förväntningarna på den första samlingen med Blågult säger Ondrejka:

- Jag kommer hit som ny och är fortfarande rätt ung så jag är här för att försöka lära mig så mycket som möjligt av de mer rutinerade spelarna, för att försöka ta med mig det in i mitt spel. Sen när jag väl får chansen får jag göra det så bra som möjligt.

Han hoppas på speltid antingen mot Portugal eller Albanien.

- Det är klart att jag har förhoppningar om att spela, för jag känner mig i bra form och när jag väl får chansen får jag ta den. Det är upp till Jon vad han väljer att göra. Men jag är redo.

Annons

En fördel han har i jakten på speltid: han är flexibel. Ondrejka spelade som högerytter i Elfsborg (som han lämnade sommaren 2023), inledde som "tia" i Antwerp och spelar nu på vänsterkanten där.

- Jag kan spela på alla de offensiva positionerna.

Det är just prestationerna i Belgien som tagit skåningen till A-landslaget. Han har, efter en skadefrånvaro, slagit sig in i Antwerps startelva och gjort fem mål och en assist på de sju senaste ligaframträdandena.

- Det har känts otroligt bra. Det har gått riktigt bra på sistone. Det finns inte mycket att klaga på.

- Jag var skadad i fyra månader, kom tillbaka och började spela lite i lugn och ro. Det var ingen press på mig när jag kom tillbaka. Sen gjorde jag ett mål och så rullade allt på efter det.

Under skadeperioden tillbringade Ondrejka mycket tid i gymmet. Det gillade han inte.

Annons

- Alltså, jag och gym… vi är inte bästa vänner. Jag verkligen avskyr att gå till gymmet efter de här fyra månaderna. Det var ett helvete att vara i gymmet så länge.

När han ombeds peka ut vad som är tråkigt i gymmet svarar han:

- Säg någonting som är kul i gymmet.

Han avslutar:

- Jag och gym… jag gillar inte det.

Publicerad 2024-03-20 kl 10:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto