Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blågult ska visa stöd till Olsson mot Portugal: "Varit väldigt jobbigt"

Sverige (herr)

PORTO. Kristoffer Olssons sjukdom har tagit hårt på kompisarna i landslaget.
Nu ska Blågult visa sitt stöd till "Koffe" i samband med mötet med Portugal.
- Det är jätteviktigt att vi gör någonting, säger Ludwig Augustinsson till Fotbollskanalen.

4:43
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du en intervju med Emil Forsberg.

Kristoffer Olsson vårdas inte längre i respirator efter att ha drabbats av små blodproppar i sin hjärna. Men han har ännu inte återhämtat sig vad gäller motorisk funktion eller verbal förmåga, meddelade hans klubb Midtjylland under måndagen.

Situationen för Olsson, som varit en del av det svenska herrlandslaget under de senaste åren, har tagit hårt på hans kompisar i Blågult.

- Det var väldigt jobbigt. Det träffade mig väldigt hårt när det kom ut. Nu har det ju kommit småpositiva besked. Det blir jag så klart glad över men jag hoppas att det ska komma ännu fler positiva besked, säger Ludwig Augustinsson.

Annons

Nu planerar landslagsspelarna att skicka en hälsning till Olsson i samband med landskampen mot Portugal på torsdag.

- Vi ska snacka igenom det. Så klart kommer vi göra någonting. Det är jätteviktigt. Man vill ju visa stöttning. Det gjorde vi även i Anderlecht och jag tycker det blev väldigt fint.

Newcastle-spelaren Emil Krafth har även han berörts starkt.

- Jag fick en chock när fick höra om det. Jag tänkte att det kan hända vem som helst. Han är en professionell fotbollsspelare i bra fysisk form men ändå kunde det hända, så det är klart att jag blev lite rädd. Det positiva är att han inte ligger i respirator längre, säger Krafth.

- Jag har tänkt på det jättemycket. Och jag är lite rädd, även om man inte ska gå runt och vara det. Men man får lite andra tankar.

Vad kommer ni göra för honom?
- Det är inte riktigt bestämt vad vi kommer göra. Vi har bara hunnit snacka lite om det. Självklart kommer vi göra någonting.

Annons

Emil Forsberg:

- Oerhört tråkigt och fruktansvärt. Det blir extra speciellt när det handlar om någon man spelat med i flera år och som man känner. Jag har tänkt på honom och hans familj. Jag hoppas att allt blir bra. Det är det jag går runt och tänker på väldigt mycket under dagarna.

Publicerad 2024-03-19 kl 07:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto