Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Karlström ersätts inte: "Jag är ledsen"

Sverige (herr)

PORTO. Jesper Karlström har lämnat återbud men ersätts inte i Sveriges landslagstrupp.
Mot Portugal och Albanien kommer Jon Dahl Tomasson också använda många olika spelare.
- Ingen är i frysboxen, säger nye förbundskaptenen.

26:45
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se hela presskonferensen i spelaren ovan.

I dagarna meddelade Svenska Fotbollförbundet att mittfältaren Jesper Karlström tvingas lämna återbud till första samlingen med nye förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson. Den inleddes i portugisiska Porto under måndagen.

Då gav dansken besked om att Karlström, som drabbats av en infektion, inte kommer ersättas i truppen som ska ta sig an Portugal (21 mars) och Albanien (25 mars).

- Jag har pratat med Jesper och jag är ledsen över att han inte kan vara med. Han behöver mer tid. Jag kommer inte kalla in någon ersättare, säger Tomasson.

- Jag tog ut totalt 26 spelare i utgångspunkt så vi har många spelare. Det är anledningen till varför ingen ersättare kallas in.

Annons

Förbundskaptenen ger också besked om att många olika spelare i truppen kommer få speltid mot Portugal och Albanien, som är träningslandskamper. På frågan om det blir två olika startelvor svarar han:

- Vi kommer faktiskt spela fyra matcher under den här perioden, för vi spelar även U21-matcherna. Där får de spelarna möjligheten att prestera också. Missförstå mig inte.

- Ingen kommer vara i frysboxen. Alla dörrar är öppna och vi kommer försöka ge många spelare speltid under våra två matcher (med A-landslaget).

Sveriges U21-landslag spelar matcher mot Cypern och Nordmakedonien under den här samligen. I truppen finns spelare som Lucas Bergvall, Sebastian Nanasi och Roony Bardghji.

Publicerad 2024-03-18 kl 16:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto