Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

JDT öppnar för Forsberg som Pirlo - och markerar: "Så att vi får det rätt"

Sverige (herr)

PORTO. Hur och var kommer Jon Dahl Tomasson använda Emil Forsberg?
Nye förbundskaptenen ser flera möjligheter.
- Han skulle kunna vara "en Pirlo" i vissa matcher, säger dansken.

35:50
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

När Sveriges herrlandslag genomförde sitt första träningspass med nye förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson i måndags var Emil Forsberg vänsterytter i det lag som offensivt innehöll främst mindre meriterade spelare. I det andra laget bestod den offensiva "fyran" av Anthony Elanga, Alexander Isak, Dejan Kulusevski och Viktor Gyökeres.

Om det ska tolkas som att Elanga går före Forsberg till torsdagens landskamp mot Portugal, som blir Dahl Tomassons första som förbundskapten för Blågult? Oklart.

Och faktum är att den danske tränaren ser flera olika möjligheter vad gäller Forsberg även sett till position. När Fotbollskanalen frågar Dahl Tomasson om han ser på 32-åringen som en ytter eller en "tia" svarar han:

Annons

- Han kan spela i båda de rollerna. Pratar du med honom, vilket jag gjort, så kan han spela på de positionerna. Jag tycker även att han, i en annorlunda match där motståndaren står lågt, skulle kunna spela som en "playmaker". Som en (Andrea) Pirlo i en sexa-roll. 

Under Janne Andersson var Forsberg en nyckelspelare. Hur ser du på honom i ditt landslag?
- Att han är en väldigt bra spelare, som gjort fantastiska saker utomlands, i Tyskland. Han är extremt nöjd i New York nu. Kring hur han hjälper de unga spelarna. 

Dahl Tomasson vill också klargöra att Forsbergs bästa år i landslaget nödvändigtvis inte ligger bakom honom.

- Han har gjort det väldigt bra (i landslaget). Och så att vi får det här rätt: han har fortfarande en stor chans att göra det väldigt bra i landslaget.

Hur ser du på Anthony Elanga?

Annons
- Det var ett bra val av honom att gå till (Nottingham) Forest. Där får han mer förtroende och får spela mer eller mindre varje match. Spelare behöver spela 90 minuter varje vecka. Det var en bra flytt och han har gjort det bra i England.

Emil Forsberg uttalade sig för media i måndags och sa då att det inte spelar någon roll var han sätts på planen. Han ville heller inte tolka in allt för mycket av träningen då.

- Vad ska jag tänka om det? Han har väl satt upp två elvor. Jag har inget att fokusera på där. Det är ny kula för alla. Man är här för att leverera. Jag är glad över att vara här, att få chansen och sen får vi se. Det är konkurrenskamp och så ska det vara. Det tycker jag är roligt, sa New York Red Bulls-spelaren.

Landslagsveteranen lämnade RB Leipzig för MLS i vintras.

Publicerad 2024-03-20 kl 22:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto