Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Augustinsson: "Jag skämdes över att vara med om det"

Sverige (herr)

PORTO. Ludwig Augustinsson njuter av sin tillvaro i Anderlecht och vill att klubben köper loss honom.
Och han pustar ut över att omtalade VAR-stöket mot Genk inte ledde till ett omspel.
- Det hade öppnat en helt ny dörr, säger landslagsbacken till Fotbollskanalen.

4:38
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Just nu är det mycket som fungerar för Ludwig Augustinsson. Utlåningen till Anderlecht i somras har lett fram till en situation som han trivs väldigt bra med. I den belgiska storklubben, som är tvåa när mästerskapsserien nu startar, är vänsterbacken given. Efter flera år av brist på speltid och många klubbyten har han fått kontinuitet.

- Det är det viktigaste. När man får kontinuitet så blir det ofta bra. Det var det här jag ville den här säsongen. Det har blivit precis som jag tänkte mig. Nu har vi tio riktigt roliga toppmatcher framför oss i ligan så jag ser fram emot sista delen av säsongen, säger 29-åringen.

Annons

Landslagsspelet har påverkats av att det varit lite "hattigt" för Augustinsson på klubblagssidan, medger han.

- 100 procent. Jag har kunnat komma till en samling utan speltid på flera veckor. Det påverkar jättemycket. Det är något helt annat komma hit i full form.

- I Sevilla var det lite fram och tillbaka. Ibland kom jag hit i form och ibland inte, men det är klart att det har påverkat jättemycket. Det har inte varit optimalt.

Nyligen uppgav belgiska Voetbalkrant att Anderlecht vill köpa loss Augustinsson i sommar. Än så länge har inga konkreta förhandlingar inletss, förklarar svensken, men han är tydlig med att han gärna vill stanna.

- Jag trivs väldigt bra och det känns som att klubben har något på gång. De har gett mig positiva signaler kring att de vill ha kvar mig. Sen handlar det för klubbarna om att komma överens och allt det där. Men jag trivs bra och spelar mycket. Kan vi avsluta säsongen bra så spelar vi ute i Europa nästa säsong också. 

Annons

Vad gäller Anderlecht har en snackis den senaste tiden varit en match mot Genk den 23 december, vilken laget vann med 2-1. I efterhand protesterade nämligen Genk mot ett VAR-beslut, varpå en rörig process inleddes.

Först var beskedet att resultatet skulle stå fast. Därefter fattades ett beslut i en disciplinnämnd om att matchen skulle spelas om från minut ett. Men idrottens skiljedomstol i Belgien rev upp det beslutet och nu är det spikat att matchen inte spelas om.

- Att det ens var en diskussion… jag skämdes över att vara med i en sådan grej. Det är så många beslut över en säsong och det har varit matcher som vi spelat… domaren gör fel, människor gör fel. Att spela om bara på grund av det? Vi vann ju sen, vi gjorde två mål och de gjorde ett. Att det blir en felbedömning vid en straff, det är sådant som händer.

Annons

- Det var skönt att det inte blev något för annars öppnar man en helt ny dörr inom belgisk fotboll, men kanske också generellt. Alla lag skulle ju försökt få till det (omspel) vid liknande situationer, säger Augustinsson.

Just nu är vänsterbacken på landslagssamling med Sverige. Under torsdagen väntar Portugal i en träningsmatch. Augustinsson väntas starta i nye förbundskaptenen Jon Dahl Tomassons första drabbning.

Publicerad 2024-03-21 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto