Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Sam Larsson om A-landslaget: "Det fotbollsmässiga skrämmer mig inte"

Foto: Scanpix

MARBELLA. Sam Larsson är med i A-landslaget för första gången.
Mittfältaren är redo.
- Det fotbollsmässiga skrämmer mig inte på något sätt, säger han.

Förra säsongen gjorde Sam Larsson sex ligamål på 34 matcher från start. I år är han redan uppe på fem mål på åtta starter och framfarten har nu för första gången tagit honom till A-landslaget. Nu vill den kvicke och tekniske yttermittfältaren visa att han hör hemma på den här nivån.

- Jag ska göra mitt på träningarna och visa upp mig. Om tränarna inte har sett mig ännu så vill jag visa upp mig och så får vi se hur långt det leder, säger han.

Känner du dig grön när du kommer hit till A-landslaget?
- Det är en ny miljö så klart men det fotbollsmässiga skrämmer mig inte på något sätt utan jag känner att jag får göra det jag kan och det får räcka.

Vad kan du bidra med i det här landslaget?
- Massa glädje och sedan ska jag visa hur bra jag är som spelare.

Beskriv din säsong i Heerenveen?
- Det började lite svårt med min skada och sjukdom så jag missade inledningen. Efter det så har jag fått större ansvar än vad jag hade förra året. Det har hjälpt mig och jag har fått mycket utdelning. Det har varit en bra säsong hittills.

Förra säsongen slutade ni tolva och nu är ni fyra - varför går ni bättre i år?
- Vi har en tydligare spelidé i år och fick jobba lite enklare med det under försäsongen. Vi har en ny tränare som satte sin prägel direkt och det har gått bra. Sedan har vi fått in fler rutinerade spelare som kan ta ansvar även när det går lite tuffare.

Hur är din roll nu jämfört med tidigare?
- Den är mycket större men samtidigt har jag haft mycket ansvar sedan jag kom till klubben. Det är klart att det växer i takt med att jag spelar bättre. Det är viktigt för min utveckling.

I somras avslöjade Fotbollskanalen att Sassuolo ville värva Sam Larsson men att Heerenveen krävde för mycket pengar vilket stoppade en övergång. Nu berättar mittfältaren om händelsen.

- Det som gör att jag är kvar är att klubben vill behålla mig så mycket. Situationen är så att man inte vill släppa mig och speciellt inte nu i somras. Jag känner ingen stress för det utan det är skönt att vi har börjat bra i serien i stället och ligger på en fjärdeplats och att jag har en viktig roll, säger han.

Handlar det om priset, att klubben värderar dig högt?
- Ja det är väl det som det betyder, att man sätter ett högt pris men det är inget som jag lägger stor vikt vid utan det är bara att köra på för mig.

Hur är det att veta att ett lag från en större liga vill ha dig och du kanske vill flytta men din klubb inte vill släppa?
- Det är alltid en situation under transferfönstret om man vill iväg, samtidigt sitter jag i en bra sits och jag har ett och ett halvt år kvar på mitt kontrakt i vinter så jag är inte orolig över om det kommer att komma en bra klubb utan det gäller för mig att hålla mig frisk och prestera så som jag har gjort.

Publicerad 2016-11-08 kl 07:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER