Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Samuel Gustafson om Högmo som eventuell förbundskapten: "Har lärt mig mycket av honom"

Sverige (herr)

BRYSSEL. Per-Mathias Högmo nämns i diskussionen kring en ny förbundskapten.
Om han skulle ta över så hade Samuel Gustafson tappat sin tränare i Häcken men fått honom i landslaget.
- Jag har lärt mig mycket av honom och jag tycker att det är stimulerande att vara i närheten av en sådan människa, säger han till Fotbollskanalen.

7:57
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Janne Anderssons kontrakt gå ut efter EM 2024 och om det blir så att Sverige inte tar sig dit så kommer han att lämna efter kvalet som slutar i november.

Frågan är vem som blir ny förbundskapten?

Under den pågående landslagssamlingen så har Fotbollskanalen frågat spelarna om vem de vill ha, och också hur de tror att olika tränare hade passat som ledare för landslaget.

Ett av många namn som har nämnts i diskussionen är Per-Mathias Högmo. Därför frågade Fotbollskanalen Samuel Gustafson om Högmo, och om vad han vill ha i en ny förbundskapten?

- Det är den frågan som de flesta funderar på nu. I en tränare efterfrågar jag vissa saker. En tydlig fotbollsfilosofi och strategi för hur man vill spela och vinna matcher och vilket sätt man tror mest på över tid, men också i ledaregenskaper och hur man är som människa och ledare i gruppen. Jag tycker att en ledare ska stå för värden och leva som man lär och bygga en trovärdighet på det sättet, säger han.

Annons

Hur ser du på Högmo?
- Min relation med Per-Mathias är väldigt bra och många av de här sakerna som jag nämner står ju han för. Han är en jättebra tränare och ledare. Sedan hur en eventuell fit med landslaget skulle vara kan vi bara spekulera i, säger han.

Vad hade du tyckt om att bli av med honom i klubben men fått honom här?
- Haha, nej men jag trivs enormt bra med honom och vi har ju skördat stora framgångar tillsammans, och jag har lärt mig mycket av honom och jag tycker att det är stimulerande att vara i närheten av en sådan människa. Det vill jag gärna fortsätta vara, oavsett var det är.

Hur ser du på att ha en utländsk förbundskapten?
- Det vet jag inte. Jag har inte funderat på det. Det har vi aldrig haft va? Ingen åsikt om det i nuläget.

Per-Mathias Högmo har varit tränare för Häcken sedan sommaren 2021 och förra säsongen förde han klubben till deras första SM-guld någonsin. Innan det var han tränare för Fredrikstad och han har även varit i Djurgården, Rosenborg och Tromsö, samt norsk förbundskapten från september 2013 till november 2016.

Annons
Publicerad 2023-10-15 kl 16:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto