Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Seger bänkad i avskedet - Gerhardsson: "Väldigt lite tid på henne"

Sverige (dam)

Caroline Segers landslagskarriär är över. 
Under tisdagen blev ikonen kvar på bänken i sitt avsked. 
- Det var väldigt lite tid på henne, förklarar Peter Gerhardsson för SVT
- Man hoppades in i det sista, säger Seger till SVT. 

1:29
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Svenska landslagsikonen Caroline Seger, 38, meddelade i förra veckan att hon med den här landslagssamlingen avslutar sin karriär i Blågult. Under tisdagen blev hon kvar på bänken, då Sverige förlorade mot Spanien med 5-3 i Nations League-avslutningen, vilket innebär att landslaget nu behöver kvalspela för överlevnad i A-divisionen. 

Efteråt berättar förbundskaptenen Peter Gerhardsson varför Seger inte fick hoppa in.

- Hon hade för det första inte så mycket speltid - som man säger - 20 minuter. Det var väldigt lite tid. Både det medicinska teamet och jag har naturligtvis pratat med Caroline, och sedan var det Zigiotti (Julia Zigiotti Olme) på hennes position. Det var inte henne vi skulle byta heller, men det var väldigt lite tid på henne, så därför fanns det inte någon anledning. Vi var tvungna att försöka gå på någonting, säger Gerhardsson till SVT

Annons

Seger har i sin tur svårt att ta in att hennes landslagskarriär nu är över. 

- Det är lite som det har varit under hela det här lägret, mycket upp och ner såklart. Det är svårt att greppa att det är över, och jag har fått processa det här under en lång tid, men nu är jag här, säger Seger till SVT.

Seger hade även familj och vänner på plats.

- Det känns bra att de är här och delar den här stunden med en. Vi får avsluta det vi började tillsammans någon gång för längesedan.

Om att hon inte fick hoppa in säger hon följande:

Det är klart att man hoppades in i det sista och speciellt när det stod 5-3 men det är till syvende och sist Peters (Gerhardsson) och Magnus (Wikman, assisterande förbundskapten) val och det får man respektera även om jag önskat att bara få kliva på. 

Till TV4 säger även Seger följande om avskedet:

Annons

- Det är så mycket minnen och så mycket rolig tid som vi har spenderat tillsammans. Man har fått se de absolut sämsta sidorna av folk, men också de bästa. Det är det jobbigaste. Nästa läger är jag inte här, men jag är också väldigt glad över att jag fick välja det själv, säger hon till TV4.

Seger blev noterad för 240 A-landskamper, flest någonsin i Sverige. Hon gjorde debut under 2005, och var en del av landslaget i 18 år. 

League A - Group 4

# Lag S V O F +/− P
1 Spanien 6 5 0 1 14 15
2 Italien 6 3 1 2 3 10
3 Sverige 6 2 1 3 -2 7
4 Schweiz 6 1 0 5 -15 3
Publicerad 2023-12-05 kl 21:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto