Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SPELARBETYG: Blackstenius bäst - kvartett underkänd

Sverige (dam)

Sverige förlorade tungt mot Spanien.
Här är Fotbollskanalens betyg på svenska spelarna. 

1:29
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: TT.

5 - Världsklass
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

-

-

Stina Blackstenius
Bäst i Sverige. Ett mål och en assist. Bra vändning och frispelning till Asllani som gjorde 2-1. Bra avslut när hon själv satte 3-1. Var nära att göra ett mål till, men bollen träffade ribban.

Johanna Rytting Kaneryd
Bra prestation när hon snurrade runt på vänsterkanten innan 2-1-målet. Gjorde det även bra när hon löpte sig loss i djupet och spelade fram till 3-1. Nära en till assist när hon hittade Blackstenius som dock träffade ribban.

Kosovare Asllani
UT 90. Jättebra första halvlek. Svag andra halvlek. Var involverad i de tre första målen. Slog hörnan till 1-0. Iskallt avslut när hon satte 2-1. Sedan bra press och vann tillbaka boll innan 3-1. Gick sedan ner sig i andra halvlek och tappade boll flera gånger. Gav bort bollen innan 3-3.

Annons

Magdalena Eriksson
Lång och bra djupledspass efter bara några sekunder så att Sverige fick hörnan som det blev 1-0 på. Den i backlinjen med bäst passningsspel och spelförståelse.

Filippa Angeldahl
UT 62. Sverige ledde med 3-2 när Angeldahl klev av. Fick lägga ner ett stort defensivt jobb, och det med blandat resultat mot ett väldigt spelskickligt motstånd som löste upp stora ytor centralt.

Jennifer Falk
Svårt att få ett bättre betyg än en tvåa när det blir fem insläppta mål. Men Falk gjorde ändå ingen dåligt insats utan svarade för flera fina räddningar. Det kunde ha blivit en ännu större förlust.

Amanda Nildén
UT 62. Sverige ledde med 3-2 när Nildén klev av. Fick lägga stor vikt vid defensiven och det med blandat resultat.

Jonna Andersson
IN 62. Svårt läge att hoppa in i när Spanien tog över fullständigt. Var på väg att ställa till det rejält efter en svag passning som ställde hela laget så att Spanien var nära att kontra in 3-3.

Annons

Hanna Bennison
IN 62. Klarade inte täppa till det centralt, vilket var det som Sverige behövde.

Hanna Lundkvist
UT 82. Kom fel i position för många gånger så att Spanien kunde hitta en fri yta. På den kanten där inlägget till 1-1 och 2-3 kom. Överspelad med en tunnel så att det var nära ytterligare ett baklängesmål. Sedan olycklig vid 3-3, först överspelad och missade sedan en nick.

Julia Zigiotti Olme
Nickade in 1-0 efter bara några sekunder. Sedan blev det till att kämpa centralt. Hade en jobbig match och fick jaga och jaga när Spanien spelade sig förbi centralt.

Linda Sembrant
UT 82. Ojämn prestation. Bra i presspel. Svag i passningsspel. Kraven ska vara högre på en av de mest rutinerade spelarna. Gick bort sig vid 3-4.

Amanda Ilestedt
Missade markering vid 1-1, var även borta vid 2-3 och låg fel i position när det var nära att bli 3-3. Var också nära att ställa till det när hon omarkerad skulle ta ner en boll vid mittplan, men tappade den så att det blev en farlig kontring.

Annons

Spelade för kort tid för att betygsättas: Madelen Janogy (IN 82), Josefine Rybrink (IN 82), Rosa Kafaji (IN 90). 

League A - Group 4

# Lag S V O F +/− P
1 Spanien 6 5 0 1 14 15
2 Italien 6 3 1 2 3 10
3 Sverige 6 2 1 3 -2 7
4 Schweiz 6 1 0 5 -15 3
Publicerad 2023-12-05 kl 21:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto