POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

SOK hotar att skicka hem fotbollslandslagen från OS

Foto: Scanpix

SvFF har öppnat för att använda sina matchställ under OS - trots SOK:s beslut att alla idrottare ska bära kläder från H&M.
- Vi har skickat hem ledare tidigare, säger nu SOK:s ordförande Stefan Lindeberg  

Det har blåsat upp ett rejält klädbråk inför sommarens OS som bara fortsätter trots gårdagens majoritetsbeslut på SOK:s årsmöte. 

Svenska Fotbollförbundets inställning efter mötet är att man vill fortsätta diskussionen för att försöka nå en lösning där man kan använda sig av sina Adidas-ställ. Men SOK stänger nu den diskussionen och hotar med att skicka hem landslagen ifall de bryter mot avtalet att alla idrottare ska bära kläder från H&M. 

- Det är klart vad som gäller för Rio, det är vi som har rättigheten. De har missat i de avtal de har gjort och det blir en belastning för dem på kort sikt, men de får hantera det i fortsättningen, säger Lindeberg till SportExpressen.

Vad händer om något förbund bryter mot reglerna kring tävlingsdräkterna?
- Vi har skickat hem ledare som har brutit mot det här tidigare, för det är avgörande för oss att vi kan leverera det vi säljer annars tappar vi i trovärdighet och mycket resurser. Bryter man mot reglerna kan man bli fråntagen ackrediteringen och då kan man inte verka på plats.

Publicerad 2016-04-20 kl 18:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå