Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SPELARBETYG: Hon sågas efter förlusten mot Spanien

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Sverige föll mot Spanien med 2-3.
Här är Fotbollskanalens spelarbetyg.

1:29
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/Carl Sandin

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

5 - Världsklass 
4 - Väldigt bra 
3 - Bra 
2 - Godkänd  
1 - Underkänd 


Elin Rubensson
Är knappast den flashigaste spelaren på planen, men är otroligt nyttig i defensiven. La gång på gång ner ett enormt jobb och vann många dueller när spanjorerna kontrade. 

Magdalena Eriksson 
Hur lugn och trygg som helst i den första halvleken, vilken kröntes med ett nickmål på hörna. Kunde också ha tillskrivit sig en assist när hon satte in ett fint inlägg till Kosovare Asllani. Desto oroligare i det svenska straffområdet i den andra halvleken, vilket gör att betyget stannar på en trea.

Annons

Jonna Andersson
Som vanligt frejdig på vänsterkanten och med en säker inläggsfot. Något passivt agerande på 1-2-målet, men står i övrigt för en väl godkänd prestation.

Kosovare Asllani
UT 79. Vägde inledningsvis lite lätt i närkamperna, men spelade upp sig och svarade för ett perfekt inlägg till målet. Oroade ofta mellan det spanska mittfältet och försvaret, även om hon försvann lite i den andra halvleken.

Stina Blackstenius
Bröt sig igenom det spanska försvaret tidigt i matchen och Kosovare Asllani fick ett kalasläge, men i stället dömdes en tveksam spansk frispark ut. Kan tyckas osynlig emellanåt, men är ständigt ett orosmoment för det spanska försvaret. Står för förarbetet till 2-2-målet. 

Johanna Rytting Kaneryd
UT 65. Utmanar på sin högerkant och ser farlig ut med bollen, men är ofta misslyckad i de avgörande momenten. Inte sällan en för lång touch eller felriktad passning ifrån en giftig målchans.

Annons

Zecira Musovic
Studsen innan 1-1-målet är förvisso lurig och möjligtvis är Musovic skymd vid skottögonblicket, men att styra in det skottet i mål får hon ta på sig. Ett svagt ingripande av 27-åringen, men stod i övrigt för en solid insats som ändå drar upp betyget till godkänt.

Lina Hurtig
28-åringen blev Gerhardssons val till höger i anfallet med Fridolina Rolfö på skadelistan. Kämpar och sliter matchen igenom och får trots allt göra 2-2-målet, även om det annars inte hände jättemycket kring Hurtig.

Amanda Ilestedt
Gör liksom sin mittbackskollega det hon ska under första halvleken, men går ut som högerback i slutet av matchen och är olycklig i den avgörande straffsituationen som renderar i 2-3 och utvisning. Till hennes försvar såg straffen väldigt billig ut.

Filippa Angeldahl
UT 65. Hade inte riktigt dagen. Lyckades inte komplettera Johanna Rytting Kaneryd på högerkanten och bränner dessutom dubbla lägen. På friläget i den första halvleken hade nog de flesta på Gamla Ullevi räknat in 2-1, men Manchester City-mittfältaren kom ur vinkel och skottet räddades. Knappt godkänd.

Annons

Hanna Bennison
IN 65. Flera felpass i lovande lägen. Svag tvåa.

Linda Sembrant
IN 65. Gör det hon ska och vinner sina dueller. Olycklig i uppspelen ibland, men gjorde inte på något sätt bort sig.

Sofia Jakobsson
IN 65. Ovän med bollen emellanåt och lyckas inte sätta något större avtryck på matchen.

Nathalie Björn
UT 65. Fortsätter användas på alla möjliga positioner, vilket omgående gjorde sig påmint. Slog otaliga felpassningar och hittade inte alls rätt på sin högerbacksposition. 

Spelade för kort tid för att betygsättas: Madelen Janogy (IN 79).

Publicerad 2023-09-22 kl 20:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto