SPELARBETYG: Startdebutant bäst i Sverige: "Smart i presspelet"

Sverige besegrade Malta med 3-0.
Då var en startdebutant bäst.
Här är Fotbollskanalens spelarbetyg.

Se höjdpunkterna från Malta - Sverige. Bilder från SVT.

Sverige vann träningsmatchen mot Malta med 3-0 där bland annat Kosovare Asllani blev målskytt. Se Fotbollskanalens spelarbetyg från matchen nedan.

Josefine Rybrink
Bra startdebut i landslaget. Lugn och bra i passningsspelet och slog flera gånger ut Maltas lagdelar. Också smart i presspelet. Bäst i Sverige.

Nathalie Björn
Målskytt. Fick spela högerback. Mer var nästan som en central mittfältare när Sverige hade bollen. Ville gärna vara involverad i spelet och ha mycket boll. Bra fot.

Caroline Seger
IN 63. Höjde det en nivå när hon kom in. Smart, lugn och bra passningar.

Rebecka Blomqvist
UT 45. Väldigt involverad i början och hade ett par bra inspel och borde ha fått någon assist. Bra rättvänd, inte lika bra felvänd.

Jennifer Falk
Fick fortsatt förtroendet mot lag som inte skapar målchanser. Hade inget att göra.

Emma Kullberg
Sattes inte på några prov i defensiven, blandade och gav en del i passningsspelet.

Julia Roddar
UT 63. Spelade vänsterback. Fyllde på bra i offensiven när hon kom i andravåg och sköt utanför straffområdet, bollen. nådde Asllani som styrde in 1-0.

Filippa Curmark
UT 63. Den som styrde det mest på mitten. Bra i presspelet och smart och enkelt i passningsspelet. Hämtade mycket boll.

Hanna Bennison
UT 76. Låg tyngdpunkt, kvick i vändningarna och svår att få tag på. Men inte helt lyckad i de avgörande lägena. Fin lyftning till Blackstenius i första halvlek.

Kosovare Asllani
UT 45. Målskytt. Styrde in matchens första mål. I övrigt ingen jättematch. En klassvändning på mittplan i första halvlek var höjdpunkten.

Stina Blackstenius
UT 63. Ville mycket. Bra djupledslöpning som bäddade för 1-0-målet. Bra lagspelare men kom inte själv till några heta lägen.

Johanna Rytting Kaneryd
Blixtrade till några gånger. Spelade med små marginaler och blev en del bolltapp, men lyckades några gånger och snurrade då upp sina motståndare.

Mimmi Larsson
IN 46. Piggt inhopp. Ville verkligen visa. Bra energi och löpte mycket. Fixade straffen till 3-0.

Olivia Schough
IN 46. Återigen bra hörnor. Men återigen inte så bra i spelet.

Lina Hurtig
IN 63. En nick i ribban och borde ha fått en straff efter att blivit nerslagen av Maltas målvakt. Bra inhopp av Hurtig. Stark tvåa.

Amanda Nildén
IN 63. Gjorde landslagsdebut och gjorde ett helt okej inhopp.

IN 61. Kom in i andra halvlek, tog för sig och ville mycket. Gjorde en del bra saker.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Filippa Angeldahl (IN 73)

Publicerad 2021-02-23 kl 16:31