Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svanberg om drömmålet, tiden i Bologna, och central mittfält: ”Där jag har störst potential”

Serie A

FALKENBERG. Mattias Svanberg var en av få svenska spelare som lyste till i stunder mot Ungern (1-0) i U21-kvalet, detta i sin nygamla roll på centralt mittfält.
- Det är något jag trivs med, något jag vill fortsätta att spela på.

3:02
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Huvudpersonen i Sveriges U21-kvalmöte med Ungern: Mattias Svanberg. Två räddade bollar på mållinjen och matchens enda målskytt med ett väldigt snyggt avslut i mitten av första halvlek. 

- Vad hann jag tänka... Att jag var tvungen att ta det på en touch och försöka styra mot bortre. 

- Jag har inte riktigt hunnit se det på TV än. Jag kanske har gjort något vackrare (tidigare i karriären), men det var otroligt skönt i alla fall.

Det var en svårspelad match i och med det tunga regnet, men både i halvtid och efter matchen poängterade Svanberg att laget borde ha gjort vissa saker lite bättre då de blev för passiva. Han försökte göra sitt bästa på centralt mittfält bredvid Isak Ssewankambo, den positionen som han har hamnat allt mer på i år efter att tidigare ha varit kantspelare. 

ANNONS

I U21-landslaget har han gått från kant till centralt, i MFF spelade han centralt under stora delar av våren, och i Bologna konkurrerar han på centralt mittfält i en 5-3-2. 

- Det är något jag trivs med, något jag vill fortsätta att spela på. Det är där jag har känt att jag har störst potential, att jag utvecklas och bidrar. 

Han har nu varit i Bologna i två månader, där han gjorde ett par mål på försäsongen, men har inte lämnat bänken i någon ligamatch än. Hans senaste tävlingsmatch för ett klubblag var i maj, för MFF mot Dalkurd, men kände sig ändå i matchform i dag. 

Han berättar även att det fanns några andra klubbar som möjliga val i sommar, men att han inte har haft någon tvekan kring att han gjorde ett bra klubbval.

- Det har ändå varit bra. Jag kan inte ha för höga förväntningar på att gå in och spela direkt. Jag känner att försäsongen har gått bra, träningarna har gått bra, det är bara tålamod. Jag känner att jag växer dag för dag.

ANNONS

Känner du att du kan ta en halv säsong till en säsong utan så mycket speltid för att snarare lära vad de vill ha ut av dig?
- Lite så är det. Även om man vill spela så kommer man lära sig på andra plan. Man känner redan nu när man kommer tillbaka till U21 att man har fått lite mer erfarenhet, lite mer självförtroende. 

- Under min första tid är det okej i alla fall. Det får inte bli så under flera år eller flera månader, men för tillfället tycker jag att jag växer som spelare och person, så det är inget jag stressar över.  

Publicerad 2018-09-07 kl 22:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto