Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

U21-landslagets svåra målvaktsval – Linnér gick före Dahlberg: ”Två väldigt bra målvakter”

Allsvenskan

FALKENBERG. Pontus Dahlberg i de sex inledande matcherna, Oscar Linnér i de två efterföljande. Det är jämnt i Sveriges U21-landslag om målvaktsposten.

3:02
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges seger mot Ungern i spelaren ovan.

Pontus Dahlberg har stått mycket i kvalet, men i dag var det Oscar Linnér mot Ungern (1-0). Två stora talanger som slåss om en plats och enligt Ronald Nilsson var det öppet inför kvalet. 

- Vi har två väldigt bra målvakter och så har det varit hela tiden, sedan ruta ett. Denna gång valde jag Oscar i målet. Som med alla andra spelare värderar man vilket lag man kommer möta, vilka egenskaper jag vill ha, vilket lag tror jag blir allra bäst. 

- Och det gjorde han bra. 

Hängde det ihop något med att Dahlberg inte har spelat så mycket efter flytten till Watford?
- Man måste värdera allt när vi går igenom spelarna. Vilka egenskaper de har, speltid, hur det kan bli i matchen. 

ANNONS

För Linnér var det andra U21-landskampen, andra nollan, och totalt har han bara släppt in fyra mål på sina 15 senaste tävlingsmatcher. Ett succéår och en rätt bra match i dag också. 

- Det handlar om att inte överarbeta. Synas så lite som möjligt, ta rätt beslut. Vissa saker som ser väldigt enkla ut är svåra om man ska ligga bra i positionsspelet. Det är något vi jobbar hårt på, här och i AIK, att optimera chanserna att rädda, och bra samspel med backlinjen. 

Hur var det att stå i dag, med tanke på regnet?
- I andra halvlek, när vinden piskar i ögonen och regnet smattrar, eftersom vinden blåste åt det hållet... Regnet gick verkligen rakt in i ögonen. Man såg väldigt dåligt, svåra förutsättningar för laget, men då handlar det om att göra det bästa av situationen och spela en fotboll som är anpassad efter förutsättningar och det gjorde vi bra. 

ANNONS

I och med nollan i dag har Sverige U21 inte släppt in mål på nästan ett år. 

Publicerad 2018-09-07 kl 21:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto