Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Svenska spelarna nöjda med sitt spel: "Vi gör en bra match"

Foto: Scanpix

Försök igen

LUXEMBURG. Janne Andersson tog sin första landslagsseger.
Spelarna var nöjda med spelet.
- Vi gör en bra match, säger Marcus Berg till Fotbollskanalen.

Sverige besegrade Luxemburg med 1-0 vilket var det nya landslagets första seger. Janne Anderssons lag hade flera fina lägen att göra fler mål men det ville sig inte. Ändå var spelarna nöjda med prestationen.

- Självklart skulle vi ha gjort fler mål och avgjort matchen i den första halvleken, men jag tycker att vi gör en bra match och vi skapar otroligt mycket. Klart att det väl drar ner betyget eftersom det är klart att vi skulle ha gjort fler mål. Men annars gör vi en bra match, säger Marcus Berg.

- Både ja och nej svarar jag på om vi gjorde en bra match. Tycker att vi skapar otroligt många chanser, borde gjort ett antal mål till. I vissa situationer är vi lite slarviga och Luxemburg får vinna lite andrabollar och komma till halvfarliga chanser, men över lag tycker jag att det är en ganska bra match med tanke på förutsättningarna. Vi visste att Luxemburg skulle bli tuffa. Men tre poäng och gruppen lever, säger Andreas Granqvist.

I slutet av match fick Luxemburg ett jätteläge att kvittera, men Robin Olsen räddade.

- Det sista där så kändes det som att det var väldigt nära en kvittering. Det är det som är risken när man inte avgör tidigare, säger Berg.

- Vi skapade chanser för att göra ett antal mål, sedan känns det onödigt spännande på slutet, men så blir det om man bara leder med 1-0. Luxemburg har ett par lägen också, det är ett okej lag, säger Mikael Lustig och fortsätter.

- Kollar man på vilket lag vi möter så är det klart att det ska se ut så här. Då ska vi skapa chanser och det gör vi. Sedan hade vi säkert varit nöjda om vi hade gjort två eller tre mål till. Nu gör vi inte två eller tre mål till och då känns det som att vi kanske var nära att tappa poäng. Det känns som att vi hade extremt många lägen så kan vi få ett mål till så kan det rinna iväg men ibland blir det så här.

Victor Nilsson Lindelöf:

- Vi kunde ha stängt matchen tidigare. Det var ett par lägen där vi borde ha gjort mål. Jag tycker att vi gör en okej match. Vi har bollen och skapar chanser men det är en svår plan och Luxemburg kämpar bra och gör det svårt för oss. Jag är glad för tre poäng, säger han.

Se Mikael Lustigs segermål i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-08 kl 08:38
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER