Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Sveriges spion om Luxemburg: ”Naiva i sitt passningsspel"

Foto: SCANPIX

LUXEMBURG. Luxemburg överraskade borta mot Bulgarien och snodde nästan en poäng.
Sverige ska inte gå i samma fälla:
- Man får aldrig underskatta någon, säger Lars Jacobsson som har koll på Luxemburg.

Fredag kväll väntar Luxemburg för svensk del i VM-kvalet. Vid 20:45 är det avspark på Stade Josy Barthel och med tanke på att hemmalaget i de senaste två VM-kvalen och två EM-kvalen vunnit fyra matcher av 40 och kryssat sju så är det svensk seger som gäller.

Lasse Jacobsson som tränat Mjällby, Öster och Halmstads BK är den som hjälper landslaget ha koll på motståndet – och han vet hur Sverige ska göra:

- Det är oerhört viktigt att våga ha mycket boll och vara aggressiva i försvarspelet. De vill  ha mycket boll men är naiva i sitt passningsspel och rusar nerifrån. Vi är ett bättre landslag och är vi på tå och jobbar hundra så är det en vinst, säger Lasse Jacobsson.

Vad är det Sverige ska se upp med?
- Styrkorna är att de är pasningsskickliag och trygga med boll, de vågar spela även om det är trång och Sverige sätter press. De är tekniskt skickliga i de här trånga situationerna. Sedan ska man inte glömma att de gör tre mål mot Bulgarien borta. De målen är på djupledsbollar när Bulgairen står för högt och de kommer in bakom dem. 

Ofta kan man få en upplevelse av att ni som scoutar små länder blåser upp dem, att de ska framstå som bättre än vad de är?
- Jag säger återigen, Sverige är ett bättre landslag än Luxemburg, men man ska ha respekt för motståndarna. Det är skillnaden. För mig är Sverige bättre på varje position. Man får aldrig underskatta någon och det kändes som att Bulgarien inte ger hundra och det där extra. Det är viktigt att förstå att det inte finns lag som man bara spelar ut, det är inga blåbär.

Lasse Jacobsson är imponerad över att det lilla fotbollslandet som aldrig ens varit nära ett stort mästerskap försöker spela fotboll och inte bara parkerar bussen:

- När man tittar på dem så är det många bra fotbollsspelare. De har en 16-årig kille (Vincent Thill) som är playmaker som är född 00 och spelar i Metz. De har många spelare som är från åldern 16 till 19 och jag tror att de bygger något inför framtiden. Det kanske blir riktigt bra för dem framöver.

- De är tydliga med sin spelidé och vill ha ett bollinnehav. De försöker lösa det med att spela sig ut ur situationer, även borta mot Bulgarien vilket jag inte trodde, men jag tror att de kör likadant oavsett vilka de möter. De vill hitta ett spel som kanske leder till framgång senare.

Publicerad 2016-10-07 kl 06:45
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER