POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
4v

Talangen Johansson lämnar Bayern för Sevilla – väljer landslagsspel i Sverige: ”Har varit jobbigt”

Foto: Sevilla

Ryan Johansson flyttar från Bayern München till Sevilla.
Samtidigt har han valt vilket landslag han vill spela för i framtiden - Sverige.
- Det har varit jobbigt, säger hans agent Hasan Cetinkaya till Expressen.

Ryan Johansson har tillhört Bayern München sedan 2017. Nu står det dock klart att 18-åringen lämnar den tyska storklubben och istället flyttar till Sevilla. Den spanska klubben meddelar på sin hemsida att de värvat mittfältaren, som skrivit på ett sexårsavtal. Enligt Sevilla kommer han att inleda i reservlaget samtidigt som han också tränar med A-laget.

- Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag tror att Sevilla är en perfekt klubb för mig vid det här tillfället i min karriär och jag hoppas spela för A-laget väldigt snart. Det var ett enkelt beslut för mig att komma hit, där jag kan utvecklas och hjälpa laget i framtiden. Jag tror att jag kan ta mig fram med reservlaget först och anpassa mig i klubben så att jag kan ta mig till A-laget, förhoppningsvis väldigt snart., säger han till klubbens hemsida.

Johansson har möjligheten att representera hela tre landslag. Detta då han är uppvuxen i Luxemburg med en svensk pappa och en irländsk mamma, vilket gör att han har kunnat spela landslagsfotboll för Luxemburg, Irland och Sverige. Mittfältaren har hunnit representera samtliga länder på olika nivåer, men valde för ett drygt år sedan spel för Irland.

Men i augusti förra året kom beskedet att det mesta istället talade för att Johansson skulle välja Sverige. På grund av strul med hans irländska pass kunde Fifa inte godkänna hans övergång till Irland, vilket gjorde att Sverige istället låg bäst till.

- Alltså, jag skulle älska att spela för Sverige. Det är ett av länderna jag kommer från, jag har massa släkt där och jag är ofta på västkusten under somrarna. Så… jag kommer inte vara ledsen om jag inte kan spela för Irland. Det är win-win för mig, sa Johansson då.

Nu menar spelarens agent Hasan Cetinkaya att Johansson har bestämt sig - det blir spel för det svenska landslaget framöver.

- Ja, det är bestämt. Ryan kommer att representera Sverige i framtiden, säger Cetinkaya till Expressen.

- Det har varit jobbigt. Det har varit ett väldigt stort tryck från Irland. De har varit väldigt stolta över att han spelade i Bayern München och förbundet har legat på mycket. Sen har vi Luxemburg också, landet som han är uppväxt i. Deras förbundskapten var nere i München för några veckor sen och förklarade att de ville ha med honom i A-landslaget till EM-kvalet.

Värt att notera är att man inte blir "låst" till ett landslag förrän man gjort en tävlingslandskamp för ett A-landslag.

Publicerad 2020-01-22 kl 20:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå