Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
41v

Thern lämnar landslaget - Sandberg ersätter

Foto: Bildbyrån

Jonas Thern pausar sitt uppdrag som scout för svenska landslaget.
- Jag får det helt enkelt inte att gå ihop med mina uppdrag för bland andra IFK Värnamo och Fotbollsakademin, säger Thern till svenskfotboll.se.
Samtidigt meddelas att den tidigare Gefle- och Hammarby-tränaren Roger Sandberg rekryteras.

I somras fick Jonas Thern en roll kring IFK Värnamo, där han i höstas även blev involverad med en rådgivarroll kring A-laget. Nu står det klart att Thern lämnar sitt uppdrag som scout för det svenska herrlandslaget för att kunna ägna mer tid åt sina andra uppdrag. Förbundet meddelar att Thern pausar sitt uppdrag i samråd med förbundskapten Janne Andersson, och att diskussionerna om en eventuell fortsättning kommer att påbörjas efter sommarens VM i Ryssland.

- I och med VM-platsen kommer jobbet för landslaget att kräva väldigt mycket mera tid. Jag får det helt enkelt inte att gå ihop med mina uppdrag för bland andra IFK Värnamo och Fotbollsakademin som jag ju driver - hur mycket jag än vill, säger Thern till svenskfotboll.se, och fortsätter:

- Det är naturligtvis jättetråkigt. Jag menar, det är klart att jag vill vara med om ett VM igen, men jag måste samtidigt vara ärlig mot både mig själv och Janne när jag räknar på arbetsbördan.

Samtidigt meddelas att Roger Sandberg rekryteras in. Sandberg har under den senaste tiden arbetat som tränarutbildare på förbundet efter att ha lämnat Gefle säsongen 2016. Sandberg har tidigare också tränat Hammarby.

Även U21-landslagets matchanalytiker Christoffer Bernspång förstärker landslagsledningen inför sommarens VM.

- Det känns som om några viktiga bitar börjar falla på plats, men det återstår mycket förberedelsearbete innan vi kan sätta oss på planet till Ryssland, säger förbundskapten Janne Andersson till svenskfotboll.se.

Publicerad 2018-01-08 kl 09:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons