TV: Debutanten sänkte Blågult på Friends - förlust mot Chile: "Känns onödigt"

Sverige (herr)

SOLNA. Sverige var på väg mot oavgjort på Chile.
Då kom en riktig kalldusch i matchens 90:e minut - debutanten Marcos Bolados avgjorde för gästerna.
- Det kändes lite onödigt, säger Ola Toivonen till C More.

VM i Ryssland närmar sig med stormsteg och under lördagen fick Blågult en rejäl värdemätare då man ställdes mot Chile på Friends Arena. Chile ställde upp med Alexis Sanchez och Arturo Vidal i startelvan - och som väntat blev det en jämn kamp.

Gästerna inledde matchen klart bäst och efter dryga 20 minuters spel spräckte man också nollan. Målet tillkom efter att Sverige nickat undan en hörna, dock inte bättre än att Bayern München-stjärnan Arturo Vidal, som bara minuter tidigare haltat av planen, kunde dra till direkt. Skottet borrade sig in Nordfeldts ena kryss.

Men Sverige svarade, inte ens en minut senare, efter ett riktigt mönsteranfall. Pigge Emil Forsberg, Viktor Claesson och Ola Toivonen kombinerade sig igenom gästernas försvar och just Toivonen stod för ett distinkt avslut nere vid Johnny Herreras ena stolpe vilket betydde 1-1.

- Det var ett fint anfall hela vägen med Emil (Forsberg) och Viktor (Claesson). Det var ett fint mål, säger Toivonen efter matchen.

I den andra halvleken var det glesare mellan målchanserna. Kristoffer Nordfeldt testades med ett avslut som gjorde att han fick sträcka ut och styra till hörna, samtidigt som Emil Forsberg låg bakom de flesta av de halvchanser Blågult vaskade fram.

Till sist blev det ändå gästerna som fick sista ordet. Alexis Sanchez avslut i straffområdet räddades av Kristoffer Nordfeldt, men inte bättre än att debutanten Marcos Bolados - inbytt i 71:a - kunde bomba in segermålet.

- Jag tycker att det var onödigt. De hade ju mer boll än oss, men jag tycker inte att vi ska förlora matchen. Vi har en dag där vi gör en del tekniska fel, halkar och många sekvenser som man inte har råd med mot ett så bollskickligt lag. Vi gör ingen toppmatch, men vi ska lösa ett kryss. Killarna kämpar och sliter, så det var en bra genomkörare, säger Sveriges förbundskapten Janne Andersson till C More.

På tisdag väntar Rumänien för Sveriges del.

- Vi är här för att vinna matcher, så vi får absolut ta oss samman. De som spelat mot Rumänien får fixa det. Jag har känt förtroende hos Janne hela vägen. Det är bara tråkigt att vi förlorade i dag, när vi hade kontroll på matchen vid 1-1.

Sverige: Kristoffer Nordfeldt - Mikael Lustig (Larsson, 81), Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Martin Olsson - Viktor Claesson, Sebastian Larsson (Oscar Hiljemark, 79), Gustav Svensson, Emil Forsberg (Ken Sema 79) - Marcus Berg, Ola Toivonen.

Chile: Johnny Herrera - Mauricio Isla, Enzo Roco, Guillermo Maripan, Jean Beasusejour - Arturo Vidal, Charles Aranguiz, Pedro Pablo Hernandez - Alexis Sanchez, Eduardo Vargas, Angelo Sagal.