Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Gerhardsson: "Det måste vi kunna utnyttja nu"

Sverige (dam) 2021-11-30 kl 10:15

Sverige har 24 spelare tillgängliga mot Slovakien.
Då vill Peter Gerhardsson se landslaget skapa många målchanser.
- När det gäller effektiviteten och skapandet av målchanser, med djupledsspel och kantspel, så är det något vi jobbat väldigt mycket med, säger han till TV4. 

7:57
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Caroline Seger var inte redo för start och Stina Blackstenius har haft en tidigare fotskada. Det höll de två stjärnorna utanför elvan mot Finland, en match där Lina Hurtig frälste Sverige i slutminuterna. Skadesituationen är nu bättre inför den femte kvalmatchen där Slovakien står för motståndet.

- Vi har haft två träningar nere i Malmö och alla 24 spelare har tränat fullt. Hanna Bennison har varit sjuk och är nu tillbaka. Stina (Blackstenius) och Seger tränade fullt dagen efter matchen i Göteborg. Det är ett väldigt bra läge och vi har 24 spelare som ska vara tillgängliga om ingenting händer under dagen. Sedan antalet minuter vet man aldrig.

ANNONS

Hur ser du på Blackstenius möjlighet att spela, start eller inhopp?
- Det får vi se. Det medicinska teamet får säga vad de tror är en lämplig speltid, sedan pratar jag med spelaren och sedan bestämmer vad som blir bäst, om det blir inhopp eller som startspelare. Jag tycker att vi visade senast att vi har bra alternativ och det har vi imorgon också. Det är bara jag som är intresserade av slutelvan. Spelarna vill starta, men jag vill vinna fotbollsmatcherna och kan ibland fundera på vilka som är bättre på att hoppa in än starta.

Fridolina Rolfö stod för matchens enda mål mot Slovakien i september. Sverige mötte ett ytterst defensivt lag där ytorna blev få. Peter Gerhardsson ser många olikheter inför torsdagens möte, jämfört med när lagen möttes då.

- Vi kom direkt från OS och det var ett annat typ av motstånd än vi mötte där. Det behövdes andra delar av vårt spel. Det blev inte lika mycket kontringar som vi kunde utnyttja under OS. Flera av våra spelare som spelar i proffsligor var inte igång med matcherna ännu. Kopplat till det har träningarna vi haft sett vassare ut.

ANNONS

- Vi försvarade oss väldigt bra. Jag tror inte Slovakien hade en målchans. När det gäller effektiviteten och skapandet av målchanser, med djupledsspel och kantspel, så är det något vi jobbat väldigt mycket med. Det är de delarna vi behöver göra bättre än sist mot Slovakien, men jag tycker det funnits positiva tendenser.

Det är något du känt att ni behövt jobba med?
- Absolut. När vi spelade borta så låg de väldigt lågt. Det fanns väldigt lite i yta i spelyta två, så det gjorde att det var kanterna eller tidigt djupledsspel. Det måste vi kunna utnyttja nu.

Hur Sverige väljer att formera återstår att se. Hittills har Gerhardsson använt sig av 19 olika startspelare på de fyra kvalmatcherna. Matchen startar 19:00.  

Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto