Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Janne Andersson om Zlatans landslagsbild: "Förstår inte vad han menar"

Sverige (herr)

Zlatan Ibrahimovic skapade landslagsrubriker tidigare i veckan.
Nu kommenterar Janne Andersson superstjärnans inlägg i sociala medier.
- Jag förstår inte riktigt vad han menar, säger förbundskaptenen.

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Janne Andersson i spelaren ovan.

Det var i måndags som Zlatan Ibrahimovic publicerade en bild i sociala medier på sig själv i den svenska landslagströjan. 39-åringen, som leder Serie A:s skytteliga men slutade i Blågult efter EM 2016, skrev också följande:

"Long time no see".

Under onsdagen tog Janne Andersson ut sin nya landslagstrupp, till matcherna mot Danmark (träningslandskamp), Kroatien (Nations League) och Frankrike (Nations League), och i den truppen finns inte Ibrahimovic med.

Nu kommenterar förbundskaptenen Milan-stjärnans inlägg och de nya rubriker som det skapat.

Han säger att han varken skrattar åt eller suckar över "utspelet".

Annons

- Jag gör ingenting. Jag förhåller mig neutralt till det. Det var en som visade mig det på kansliet. Jag tänkte: "Jahaja". Jag förstår inte riktigt vad han menar. Det där går förbi mig. Jag lägger ingen större energi på det, säger Andersson.

Efter EM 2016 hade Andersson ett samtal med Ibrahimovic i vilket forwarden meddelade att han "var färdig med landslaget", som förbundskaptenen uttrycker det.

- Därmed är frågan avklarad. Sen jobbar jag med de spelarna som säger fullt ut att de vill vara med. Men jag har den största respekt för de som inte känner så.

Inför VM 2018 hintade Ibrahimovic flera gånger om en återkomst till landslaget, men i en intervju med DPlay i våras berättade han sedan att det aldrigt var aktuellt med en comeback.

- Den dagen jag slutade så slutade jag. Sedan när det var VM och surret började gå om att jag skulle komma tillbaka…det var bara en kul grej för mig, att jag bollade lite med media. Janne blev lite stressad. Det är bra, han ska få känna hur jag lever varje dag. När media har ögon på dig 24 timmar. Om jag ska vara ärlig, det var aldrig aktuellt, sa forwarden och fortsatte:

Annons

- Jag hade kul, det var roligt. Jag var i USA och saknade Europa, så jag kände att jag ville leka lite med situationen.

Den senaste tiden har Ibrahimovic gått till attack mot just Janne Andersson, vid två tillfällen. I en intervju med Expressen i fjol gick 38-åringen hårt åt förbundskaptenen, som Zlatan anser inte satsade på tillräckligt många spelare med invandrarbakgrund under inledningen av sin tid som Blågult-ledare.

- Andra samlingen tog han med spelare med annan bakgrund för att det skulle bli politiskt korrekt, sa Zlatan som menar att Andersson "bajsade på sig" efter att ha fått en fråga om spelarnas bakgrund.

I september i år hettade det sedan till igen. Efter att förbundskaptenen valt att inte starta med Juventus-spelaren Dejan Kulusevski mot Frankrike i Nations League fick Anderssons hantering av 20-åringen kritik av Ibrahimovic.

Annons

”Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”, skrev Zlatan på Twitter.

Publicerad 2020-11-04 kl 14:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto