Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
1v

TV: Jeremejeff kritiserar sig själv: "Var för ojämn i MFF"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Alexander Jeremejeff.

DOHA/STOCKHOLM. Alexander Jeremejeff vände i somras tillbaka Häcken från Malmö.
Nu kritiserar han sig själv för tiden i MFF.
- Alltför ofta hade jag svackor, säger han.

Alexander Jeremejeff etablerade sig aldrig riktigt i Malmö FF:s startelva under sin tid i klubben och anfallaren vände i somras tillbaka till Häcken. I Malmö FF menar han själv att han fick se sig som ett back-up till Carlos Strandberg och Markus Rosenberg. Men han lastar inte klubben för att han aldrig riktigt fick det att stämma i MFF, utan han ser istället på sig själv och menar att han blandade och gav i alltför hög utsträckning.

- Jag kände väl att jag hade kört fast lite i Malmö och att min roll som tredjeanfallaren rullandes bakom (Carlos) Strandberg och "Mackan" (Markus Rosenberg) inte var någonting som jag var sugen på. Även om de inte sa det rätt ut att det var så, så märkte man det ganska tydligt. Min roll där som släpande ”tia” var kanske inte heller min grej. Jag vill spela "nia" igen och komma närmare mål och få möjlighet att starta alla matcher. Jag tog ett steg åt sidan.

Vad var det som inte fungerade?
- Det mesta ligger på mig själv. Jag var för ojämn. Jag hade höga toppar, men alltför ofta hade jag svackor. Jag hade velat spela mer toppstriker, jag lägger det mesta på mig själv. Nu vet jag vad det handlar om och vad jag är bra på och vad är dålig på.

Vad var de som brast?
- Ojämnheten, skulle jag säga.

Hur åtgärdar man det?
- Man får rannsaka sig själv och se vad man är bra på och vad man är dålig på och varför det går dåligt. Jag har fick hjälp med det av assisterande i Malmö och nu i Häcken. Men nu har jag min roll och vet jag vad jag kan.

I Häcken fick han dock ett lyft och under hösten gjorde anfallaren 9 mål och 5 assist på 15 matcher i allsvenskan. Jeremejeff utvecklar om lyftet i klubben:

- Framför allt fick jag spela nia, och Häcken går väl lite under radarn, men tittar man på spelarna som är där så offensivt och defensivt tycker jag inte att det är sämre än Malmö. Men sedan är ju Malmö så klart en storklubb. Jag kände att det var ett steg åt sidan och visa vad jag kan. Det finns lite kvar att visa.

Alexander Jeremejeff tycker dock inte att steget från Malmö till Häcken var ett jättestort steg ned i hackordningen. Han menar att Häcken har en del spelare som hade kunnat platsa i MFF.

- Det är större bredd och mer spets så i Malmö, men jag menar Paulinho är det väl ingen som tar och Irandust har ju något speciellt. Rasmus Lindgren hade också tagit en plats i Malmö, även om han är väldigt lik Rasmus Bengtsson, så vem av dom flyttar man på? Det finns många bra spelare, men det är klart att Malmö är kanske bäst i Skandinavien. Vi gör så gott vi kan.

Se intervjun med Alexander Jeremejeff i spelaren ovan.

Publicerad 2019-01-07 kl 20:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons