Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: On Tour: De kan gå miste om en VM-plats: "Guidetti är tveksam"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Fotbollskanalen On Tour i spelaren ovan.

Fotbollskanalen On Tour blickar fram mot VM nästa sommar och går igenom den svenska truppen. Och John Guidetti nämns som en spelare som kan hänga löst.
- Han måste hitta en klubb där han får spela, annars är han ju tveksam, säger Andréas Sundberg.

Fotbollskanalen rapporterar en sista gång från Milano efter Sveriges bragdartade playoff-seger mot Italien. Nu väntar VM nästa sommar. På tisdagens presskonferens var förbundskaptenen Janne Andersson inne på att han vill behålla lagets stomme till mästerskapet.

- De som har gjort det ska spela och det finns väl någon sådan svensk tradition. Men jag tycker att han borde ha öppnat portarna mer, att nu är det öppen kamp om att nå VM, säger Olof Lundh i On Tour.

- För lite konkurrens behöver man ändå och på vissa positioner, jag tycker fortfarande att det centrala mittfältet är ett problem. Man vill väl ändå ge signaler till, om det är Oscar Hiljemark och Oscar Lewicki och sådana spelare, att det ligger ett VM där i juni; 'höj er, gör något för att komma med'. För lite konkurrens måste man nog ha.

On Tour tar upp John Guidetti som en av spelarna som riskerar att gå miste om en plats i VM-truppen:

- Han måste hitta en klubb där han får spela, annars är han ju tveksam. Han har bara gjort tre starter i det här kvalet och två inhopp och inte spelat så mycket. Och det är Nyman och flera andra som knackar på dörren. Carlos Strandberg och Alexander Isak är ju två yngre duktiga, säger Andréas Sundberg.

- Man hade ju gärna sett Alexander Isak, om han blommar upp, säger Olof Lundh.

Sundberg fortsätter:

- Kommer Gustav Svensson att vara med i VM? Tveksamt kanske. Oscar Hiljemark som har gått till Panathinaikos, Alexander Fransson som jag gillar som var bra i U21-EM är väl några som kan slå sig in i en trupp.

Publicerad 2017-11-14 kl 13:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons