Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
48v

TV: Svenska problemet - vet inte hur Italien spelar: "Vi är inte säkra"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Tom Prahl i spelaren ovan.

Här är den taktiska detaljen som bekymrar Sverige.
Man vet inte vilken formation Italien ställer upp med.
- Vi är inte riktigt säkra på hur Italien kommer att formera sig, säger scouten Tom Prahl.

På fredagen spelas den första playoff-matchen mellan Sverige och Italien. Tom Prahl har scoutat motståndaren och efter att ha sett en hel drös matcher har han fått en ganska bra bild av vad som väntar - men det finns en sak som förbryllar.

- Italien är tydliga med hur man spelar men otydliga med vilken formation man kommer att ha. För Ventura har spelat med fyra olika system. Man har spelat 4-4-2 hela den här säsongen, förra året spelade man ganska mycket 3-5-2 och nu är vi inte riktigt säkra på hur Italien kommer att formera sig. Det kan bli en trebackslinje eftersom Barzagli, Bonucci och Chiellini är med i truppen, så det kan man inte utesluta, säger han.

Vad betyder det?
- Egentligen har det inte så stor betydelse för spelarna för Sverige är så tydliga i sitt eget spel i sitt 4-4-2. Det är så klart några justeringar som man får påpeka för spelarna men det är inte så att Sverige ändrar något fundamentalt i sitt spel.

Något som sticker ut i det italienska laget?
- Italien har ett tydligt hot i djupled med två anfallare som kör ett gammalt klassiskt Manchester United med York och Cole som samarbetade fint. Italiens anfallare samarbetar bra, är duktiga i djupled och attackerar ytorna bakom backlinjen. Där måste svenska backlinjen vara på tå.

Svagheter?
- Det finns väl lite svagheter men inte så att vi säger till spelarna att vi måste göra så här. Det är mer att vi kan ge vissa hintar och ge möjligheter till hur det kan se ut. Det finns inga distinkta svagheter i Italien.

- Italien vill spela nerifrån. Buffon vill, även om Sverige står högt, rulla ut bollen på felvända spelare. Man är modiga på sin egen planhalva och vill ta sig fram. Sedan har Bonucci en jättefin fot och den kan han slänga iväg bollar från 50-60 meter. Det är absolut viktigt att våra backar är vakna när han har bollen, då kan det hända saker bakom oss.

Tror du att Italien kommer att gå för seger på bortaplan?
- Ja det tror jag. Jag tycker att det ligger i deras natur. Italien vill säkert ha med sig ett mål hem och det skulle säkert betyda mycket inför returen. 

Vad måste ni lyckas med?
- Det hade varit väldigt bra om vi kan komma in bakom deras backlinje.

Publicerad 2017-11-09 kl 12:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons