Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Sverige ska undvika att göra som Frankrike: "Gäller att vi är kyliga"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se tv-intervjun med Marcus Berg i spelaren.

Frankrike misslyckades med att få hål på Luxemburg.
Nu ska Sverige undvika samma fadäs.
- Det gäller för oss att vi är kyliga, säger Marcus Berg till Fotbollskanalen.

Sverige är stora favoriter till att ta tre poäng hemma mot Luxemburg på lördag. Gästerna rankas som en av de mindre fotbollsnationerna i Europa och de flesta räknar kallt med svensk seger.

Samtidigt har Luxemburg visat att man kan blixtra till. Laget knep som bekant en poäng av Frankrike på bortaplan under den senaste omgången. Marcus Berg menar att det för svensk del handlar om att inte bli stressade om målen uteblir.

- Det var ett överraskande resultat mot Frankrike, att de tappade poäng. Den största chansen hade kanske Luxemburg men jag tror att Frankrike hade runt 20 avslut. Får man inte in bollen så växer det kanske lite oro och stress. Det gäller för oss att vi är kyliga och försöker sätta dit bollen när vi får en chans, säger han till Fotbollskanalen.

Berg och de övriga är så klart medvetna om att målskillnaden kan spela en avgörande roll när gruppspelet ska summeras.

- Det vet vi så klart. Vi har fortfarande en bra situation, sedan får vi se efter de här matcherna och hur förutsättningarna ser ut. Men nu ser det bra ut och det är något vi måste förvalta på bästa sätt.

Berg själv flyttade tidigare i år från Grekland och Panathinaikos till Förenade Arabemiraten och Al Ain.

- Vi har bara spelat tre ligamatcher så det är svårt att dra någon djup analys av ligan och kvaliteten. Men det har varit tuffa matcher och Al Ain är som sagt ett bra lag. Oftast är det tuffa matcher och de som möter oss har några procent extra i sig. De krigar för att ta poäng mot oss, så det har varit tuffa matcher och utmanande för mig som offensiv spelare att hitta ytor och vinna matcher.

Publicerad 2017-10-04 kl 17:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons