Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: SvFF kräver delaktighet när Svenska Spels framtid ska utredas: "Hoppas få garantier"

Foto: Bildbyrån.

Svenska Spel behålls statligt och nu ska dess framtid utredas.
SvFF kräver en roll i arbetet.
- Det hoppas jag att vi får garantier för, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen.

På onsdagen presenterades regeringens förslag på en ny spellagstiftning. Man är överens med alliansen och nu skickas förslaget på remiss till Lagrådet.

En del i förslaget innebär att Svenska Spel behålls statligt. Samtidigt lät civilminister Ardalan Shekarabi meddela att man tillsätter en utredning för att titta närmare på spelbolagets framtid.

- Frågan om Svenska Spels framtid kommer att utredas särskilt, förklarade ministern.

Svenska Fotbollförbundet, som tidigare flaggat för att man velat ta över Stryktipset, och som årligen sponsras med runt 200 miljoner kronor av Svenska Spel, vill vara med i processen med utredningen.

- Jag tycker att det är väldigt bra att man tillsätter en utredning och ser över hur man ska hantera Svenska Spel framöver. Det är helt rätt beslut. Vår oro har byggt på vad som händer med Svenska Spel och det är OM man väljer att sälja ut det. I grunden är vi väldigt nöjda och har ett bra samarbete med Svenska Spel. Nu tillsätter man en utredning för att titta på det och då förutsätter vi att vi får vara med i det arbetet. För det kommer påverka idrotten och i synnerhet fotboll otroligt mycket, vad man än kommer fram till.

- Det tycker vi är rimligt och det är ett krav vi har. Det hoppas jag att vi får garantier för när man tillsätter den här utredningen. Det förutsätter vi.

Påverkas ert avtal med Svenska Spel av den nya lagstiftningen?
- Nej, vi har ett samarbete som bygger på kommersiella grunder och vårt avtal gäller två år till. Det känns som att vi har tid att titta på det och vi har en väldigt tajt och bra dialog med Svenska Spel.

I grund och botten är Sjöstrand nöjd med att politikerna nått en bred uppgörelse – och han är även nöjd med att man förbättrar förutsättningarna för att motverka matchfixning. Bland annat ska Spelmyndigheten få större mandat att förbjuda spel på matcher och händelser i en match, en ny brottsrubricering införs - och straffen skärps.

- Vi tycker att det är bra att man tillsätter en skarp och tydlig myndighet som kan få mandat att jobba betydligt bättre med de här frågorna och även att man skärper upp lagstiftningen, vilka konsekvenser brottet kan få.

Publicerad 2017-12-20 kl 15:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons