Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
48v

Uefas dom efter danska strejken - 3-0 till Sverige men Danmark utesluts inte

Foto: Bildbyrån.

Danmark tvingades lämna WO till VM-kvalmötet med Sverige efter en konflikt med förbundet. Nu har Uefa meddelat sin dom där Sverige tilldöms segern med 3-0.
- Det är ett högst förvånande beslut, säger den svenska landslagschefen Marika Domanski Lyfors till förbundets hemsida.

Under torsdagen kom Uefas beslut i frågan gällande den inställda matchen mellan Sverige och Danmark i VM-kvalet i oktober. Sverige tilldöms segern med 3-0 och dessutom kan Danmark uteslutas från Uefas nationstävlingar om en liknande situation uppstår inom de närmsta fyra åren.

Från svenskt håll råder det viss besvikelse över domen som man tycker är för mild, man har dock inte bestämt sig för om domen ska överklagas.

- Nu får vi se hur vi ska ställa oss till detta. Vi har bara fått själva beslutet men vet inte hur UEFA resonerat när man kom fram till det. Vi kommer att begära de skriftliga skälen bakom beslutet, säger Domanski Lyfors till förbundets hemsida.

Sedan tidigare har även förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand velat ha en strängare dom än bara seger med 3-0.

- Det finns andra perspektiv på det här, om man inte kommer överens i en förhandling. Vi möter exempelvis Italien i ett VM-kval med herrarna – och ska vi flytta den om vi inte kommer överens? Och spela lördag? Om det bara skulle bli att vi vinner med 3-0, ja då skulle vi inte åkt och mött Holland borta med herrarna (Sverige kunde förlorat den matchen med 6-0 och ändå gått till play off). För mig är det ingen skillnad på dam- och herrfotboll ur det perspektivet. Principiellt en jätteviktig fråga, i en intervju med C More i slutet av oktober.

Utöver domen döms det danska förbundet till böter på 20 000 euro, motsvarande knappt 200 000 svenska kronor.

Fotbollskanalen har sökt SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand för en kommentar.

Publicerad 2017-11-16 kl 16:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons