Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uefas officiella beslut - Rumänien straffas inte för rasism

Sverige (herr)

Alexander Isak vittnade om rasism under EM-kvalet i Bukarest.
Nu är Uefas officiella beslut släppt - Rumänien får inget straff. 

Foto: Bildbyrån.

Alexander Isak vittnade tidigare i höst om att han blev utsatt för rasism under Sveriges bortamöte med Rumänien i EM-kvalet. 

- Jag frågade bara om han (domaren) hörde och efter ett par minuter avbröt han matchen. Några minuter senare hade de hört någonting och då sa han att han avbryter matchen om det händer en gång till. Då sa jag att han inte behövde göra det. Då sa han att det är jag som säger till, sa anfallaren till C More då.

Uefa startade därefter en utredning om "påstådda rasistiska incidenter som skedde under matchen", men även om "otillåtna banners, otillåtna ramsor/sånger, tändande av fyrverkeripjäser och kastande av objekt".

ANNONS

Det rumänska fotbollsförbundet meddelade i helgen att man frias från anklagelserna om rasism - och nu har även Uefa släppt ett officiellt beslut, på sin hemsida, i frågan.

Uefa meddelar att utredningen om rasistiskt beteende är stängd, men att det rumänska fotbollsförbundet straffas på ett antal andra punkter - otillåtna banners, otillåtna ramsor/sånger, tändande av fyrverkeripjäser och kastande av objekt.

Det rumänska fotbollsförbundet får 12 750 euro i böter, drygt 133 000 kronor för tändande av fyrverkeripjäser, 12 750 euro i böter, drygt 133 000 kronor för att objekt kastades och 15 000 euro i böter, drygt 157 000 kronor för otillåtna banners och otillåtna ramsor/sånger under kvalmatchen.

Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand var i helgen kritisk till Uefas beslut om att inte straffa Rumänien för rasism under matchen. 

ANNONS

 Utifrån att den informationen som det rumänska förbundet har publicerat är korrekt, så tycker jag att det här är ett märkligt och direkt felaktigt beslut. Vi har delgett två vittnesmål, både från Alexander Isak och Robin Quasion utifrån det som har hänt, som oberoende av varandra har berättat vad de har upplevt – och det har vi förmedlat, sa Sjöstrand till Fotbollskanalen och fortsatte:

- Jag vet vad vi har lämnat in, vad våra spelare har upplevt och blivit utsatta för. Och det är naturligtvis helt oacceptabelt att man ska bli utsatt för den här typen av påhopp och rasism.

Publicerad 2019-12-16 kl 18:16
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto