Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
29v

Uppgifter: SvFF:s mejl bekräftar - fyra svenska VM-reserver i allsvenskan

Foto: Bildbyrån

Fotbollskanalen avslöjade flera av Sveriges VM-reserver.
Nu har GP tagit del av ett mejl från SvFF som bekräftar att fyra allsvenska spelare är resever. 

Sveriges förbundskapten Janne Andersson presenterade i förra veckan sin 23 man stora trupp till sommarens världsmästerskap i Ryssland. Han valde däremot att mörka vilka spelare som finns med bland Sveriges reserver till VM.

Under lördagen framkom det att tre isländska reserver - Elias Mar Omarsson, Jon Gudni Fjoluson och Arnor Smarason - missar IFK Göteborgs, IFK Norrköpings och Hammarbys matcher i helgen med anledning av Fifas regelverk. Enligt Fifas regler får inte reserver till VM spela matcher mellan den 21 och 27 maj för en viloperiod om man inte har dispens. 

Däremot berättade Hammarbys assisterande tränare Joachim Björklund för Fotbollskanalen att, vad han vet, så gäller det inte för svenska spelare, som kan tänkas vara reserver till VM, då Jiloan Hamad finns med i Hammarbys trupp till söndagens möte med Kalmar. 

Enligt GP har Svenska Fotbollförbundet under kvällen skickat ut ett mejl till de allsvenska klubbar, som har VM-reserver, vilket bekräftar att de svenska VM-reserverna får spela under vilodagarna, då den svenska listan inte är officiell. 

"Regeln är så att efter den 4 juni (då den definitiva listan ska vara insänd) så har varje nation fritt att välja vilken spelare man vill, alltså utanför denna lista", står det i mejlet enligt tidningen. 

Fotbollskanalen kunde i veckan avslöja att Jiloan Hamad, Sotirios Papagiannopoulos och Ken Sema finns med på listan över Sveriges VM-reserver. Det bekräftas inte i SvFF:s mejl, men det går däremot att utläsa att det finns fyra allsvenska VM-reserver, två från Östersund och en från Hammarby och Malmö. 

Publicerad 2018-05-27 kl 00:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons