Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
15v

"Vigge" försvarar mediebojkotten: "Om inte jag vill så ska jag inte behöva"

Foto: Bildbyrån.

Victor Nilsson Lindelöf nobbade media under landslagssamlingen.
I en intervju med Viasat försvarar han bojkotten.
- Jag tycker inte om när folk säger åt mig vad jag ska göra och inte göra, säger han till tv-kanalen.

Under den senaste landslagssamlingen, inför Sveriges möte med Turkiet i Uefa Nations League, valde Victor Nilsson Lindelöf och målvakten Robin Olsen att stå över intervjuer med media. Ett av förbundskapten Janne Anderssons ledord sedan han tog över har varit att spelarna ska vara tillgängliga för intervjuer, men ”Vigge” och Olsen slapp inför den matchen.

- Det var en stark önskan från deras sida att slippa det denna samling, sa landslagets sportchef Stefan Pettersson till Fotbollskanalen.

I en intervju med Viasat, publicerad i helgen, fick Nilsson Lindelöf frågan om varför han inte ville svara på frågor från media under den senaste samlingen.

- Jag har inte varit irriterad så utan jag måste alltid tänka på mig själv och vad jag vill göra. Om inte jag vill göra media en viss dag så ska inte jag behöva göra det. Det som är viktigast för mig är att prestera på fotbollsplanen, inte att jag ska stå och prata med media hela tiden, säger han till Viasat.

Nilsson Lindelöf säger vidare att han inte gillar att bli styrd.

- Det är det som är viktigast för mig, att jag ska kunna fokusera och göra det som funkar bäst för just mig. Jag trivs bäst när det är så. Jag tycker inte om när folk säger åt mig vad jag ska göra och inte göra. Jag gör det jag vill göra och sedan får man diskutera och prata och komma överens om olika saker, självklart, men i slutet av dagen måste jag tänka på mig själv och vad som fungerar bäst för mig. Senaste samlingen så ville jag fokusera på fotbollen och det är inget mer med det. Folk gör en större grej än vad det är.

Nästa landslagstrupp presenteras på onsdag. De nästkommande landskamperna är mot Ryssland (Nations League) den 11 oktober följt av Slovakien (vänskapsmatch) den 16 oktober.

Publicerad 2018-10-01 kl 11:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons