Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND
28v

Mannen bakom utlandssvenskarnas rehabframgång: "De vet att det går fortare"

Foto: Bildbyrån.

Joseph Baffo och Ivo Pekalski är på väg tillbaka från skador.
En anledning - rehabiliteringsträning med HBK:s sjukgymnast.
- De ligger i samma fas, så det är jättebra, säger Simon Bakkioui till Fotbollskanalen. 

Eintracht Braunschweigs svenske mittback Joseph Baffo, 25, har sedan i höstas rehabiliteringstränat för en axel- och en korsbandsskada. Han tränade till en början i Tyskland, men har under de senaste två månaderna tränat med Halmstads BK:s sjukgymnast Simon Bakkioui för att nå snabbare resultat på Örjans vall. 

- Han ringde mig och berättade var han låg i rehaben när han var i Tyskland och jag tyckte att han låg lite efter utifrån schemat. Han pratade med sin klubb och sa att det kunde gå lite fortare i Halmstad. Till en början var det lite motstånd från klubben, men de släppte iväg honom i två veckor och testade honom sedan igen i Tyskland. De blev lite imponerade eller förvånade, då vi hade nått jättebra resultat. Han fick därför tillåtelse att åka tillbaka till mig igen. Det handlar om förtroende. Jag och Baffo vet var vi har varandra. Jag är jättetuff i mitt sätt att jobba och vissa killar uppskattar det för att de vet att det går lite fortare, säger Bakkioui till Fotbollskanalen.

Mittbacken har dessutom under de senaste veckorna rehabiliteringstränat med den tidigare Malmö FF-, HBK- och nuvarande Oxford-mittfältaren Ivo Pekalski, som i början av augusti i fjol skadade knät allvarligt på en träning med laget i England. 

- Det har passat mig bra att de kan träna ihop, då det alltid är lättare att de kan göra övningar ihop med varandra. De ligger i samma fas i rehaben, så det är jättebra, säger han.

- Ivo var först här i tre månader fram till att han började med boll, vilket gjorde att han åkte tillbaka till laget igen och tränade, men sedan har han varit här igen sedan tre veckor tillbaka. Han ska vara här nu, då deras säsong snart är slut. Han åker väl dit i samband med deras sista match, men kommer sedan att vara här och köra med oss hela sommaren. Han kör fullt med hela laget (Halmstads BK), fortsätter han.  

För Baffos del dröjer det ytterligare några veckor före han är i full träning igen. 

- Det går fantastiskt bra, fantastiskt bra för hans knä. Vi har börjat att träna på en fotbollssplan, så han har fotbollsskor på sig, samtidigt som vi kör utifrån knät, anpassad fotbollsträning. Han saknar lite rörlighet i slutänden, längst upp i axeln, men det blir bättre och bättre hela tiden, samtidigt som det inte stör oss i fotbollsträningen. Om två veckor, max tre veckor, så kan han träna med laget. Förhoppningen är att han stundvis kan träna med mig och Halmstad, om han får tillåtelse till det av Igor, säger Bakkioui. 

Baffos Braunschweig är, med två matcher kvar av säsongen, placerat på 14:e-plats i Zweite Bundesliga med en poäng ner till nedflyttningskval och två poäng till nedflyttningsplats. Svensken är dock inte tillgänglig för spel i någon av matcherna. 

- Absolut inte! Jag kan säga till hundra procent att det inte är aktuellt. Han kan ju träna med laget i en, två månader utan att spela match. Det är en av mina principer. När man är färdigtränad med mig, så tycker jag att man ska träna i en och en halv månad innan man har full fysik, snabbhet och liknande, säger Bakkioui. 

Baffo sitter på ett utgående kontrakt med Braunschweig, som går ut i sommar, och har tidigare berättat för Fotbollskanalen att han har blivit erbjuden ett nytt, men vill vänta med en förlängning till att han återhämtat sig från sina skadeproblem.

Om Bakkioui får bestämma, så stannar dock mittbacken ett tag till i Halmstad. 

- Det är min förhoppning, men jag vet inte vad hans lag säger. Han har ju ett utgående kontrakt. Jag vet inte hur de ser på det i Tyskland, säger han.  

Publicerad 2018-05-03 kl 18:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons