Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fem spaningar: "Strandberg borde ha startat"

U21-EM

KIELCE. Sverige nådde oavgjort mot England i premiären av U21-EM.
Här är Fotbollskanalens Andréas Sundbergs fem spaningar från matchen.

Rätt startelva?
Det var helt rätt att ta in Alexander Fransson men det var på fel position. Fransson borde spela centralt. Nu fick han en ovan position och gjorde det ändå bra. Fin med bollen och bra speluppfattning. Fransson borde platsa centralt i ett svenskt U21-landslag.

En annan som borde platsa är Carlos Strandberg, som Englands förbundskapten varnade för och blev förvånad när han fick höra att anfallaren skulle börja på bänken. Det kan man förstå. Gustav Engvall hade det tufft och där borde Strandberg ha startat.

Vilka var bra?
Mittbackarna Jacob Une Larsson och Filip Dagerstål var bäst i Sverige och höll ihop försvaret. Bra i duellspelet och även med bollen.

ANNONS

Hela mittfältet gjorde en bra arbetsinsats och var bra på att spela sig ur situationer. Melker Hallberg var den svagaste länken och blandade och gav. Kristoffer Olsson hade en bra period i slutet av den första halvleken och styrde då spelet. Men man vill se honom dominera under längre perioder.

Fransson och Tibbling hjälpte det centrala mittfältet på ett bra sätt och båda var även bra i passningsspelet.

Linus Wahlqvist gjorde det bra defensivt men det finns ännu mer att ta av offensivt. Fixade en straff men den missade han själv.

Carlos Strandberg gjorde ett bra inhopp. Klarade av att låsa fast bollen. Skapade även en del.

Vilka ligger risigt till?
England dominerade under första 25 minuterna och Sverige hade stora problem. Oftast läckte det till vänster där Adam Lundqvist hade det väldigt tufft. Han hade problem i början på matchen och tappade defensiven. Klarade inte heller av att komma upp i offensiven. Om Sverige ska spela utan renodlade yttrar så måste ytterbackarna våga ta sig framåt. Wahlqvist var bra på det, men inte Lundqvist.

ANNONS

Gustav Engvall ligger nog också risigt till. Han hade svårt att låsa fast bollen och hotade för sällan. Gjorde ingen bra insats och det kan nog bli svårt att hålla kvar Strandberg på bänken.

Var resultatet bra?
Sverige hade den bästa chansen men Cibickis skott gick i kryssribban och missade även en straff. Sedan kändes Sverige hetare när man kom framåt. Däremot dominerade England spelet under de första 25 minuterna men klarade inte av att skapa heta chanser. Sverige var närmast segern och då är det så klart surt att inte få tre poäng. Men en poäng i premiär mot England är inte dåligt och jag tror inte att spelarna är så missnöjda med en poäng.

Något annat som stack ut?
Svenska fansen. Var på torget i Kielce innan matchen där fansen laddade upp och stämningen var fantastisk. Det var den även under matchen. Ungefär 5 000 svenska fans höll igång i 90 minuter. Imponerande att se många har tagit sig hit.

ANNONS

Se höjdpunkterna från matchen i sportsändningen ovan.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2017-06-16 kl 20:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto