TV: Spansk ilska efter utebliven straff: "Han måste se den"

Uefa Nations League

Rodrigo utnyttjade Jordan Pickfords slarv.
Men trots flera dragningar i tröjan valde domaren Szymon Marciniak att fria – till de spanska spelarnas ilska.
- Han måste se den, säger C Mores Anders Andersson om situationen.

Se situationen i spelaren.

Det blev rejält irriterat i det spanska lägret en bit in i den andra halvleken i mötet med England i Sevilla. Laget låg under med 3-0 efter den första halvleken men efter att Paco Alcacer ordnat reduceringen var laget på gång – och man borde förmodligen dessutom ha haft en straff strax efter 3-1-målet.

Jordan Pickford slarvade med ett hemspel, vilket Rodrigo utnyttjade. Anfallaren snodde åt sig bollen och satte fart mot det tomma målet. Rodrigo blev dock upphakad tydligt av Pickford, som till sist kastade sig fram och skickade ut bollen till hörna.

Solklar straff, trodde de flesta. Men den polske huvuddomaren Szymon Marciniak friade.

- Det är klart att det är straff, han hade varit fri annars. Det står en femtedomare tre meter därifrån och han måste se den fasthållningen, säger C Mores Anders Andersson.

Matchen slutade med seger, 3-2, för England.