Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Korruptionsmisstänkt - nu avgår Uefa:s viceprecident

UEFA

Angel Maria Villár hålls fängslad i Spanien, misstänkt bland annat för korruption.
Nu meddelar Uefa att han avgår som vicepresident för organisationen.

Foto: SCANPIX

Det var i förra veckan som nyheten kom om att Angel Maria Villár, ordförande i spanska fotbollförbundet och även vicepresident i både Fifa och Uefa, tillsammans med sin son Gorka och flera andra medlemmar av förbundet gripits i en razzia samband med att polisen utreder en potentiell korruptionsskandal. Villár misstänks för korruption, förskingring och förfalskning av dokument. En av anklagelserna sägs vara att han använt förbundets pengar för att muta olika regionala representanter i utbyte mot röster i nästa förbundsval.

Villár hålls fortfarande fängslad av den spanska polisen, och nu går Uefa ut med att Villár lämnar alla sina poster inom organisationen omedelbart, rapporterar flera stora internationella medier. Det innebär att han inte längre är vicepresident för organisationen och inte heller sitter kvar i Uefa:s exekutivkommité.

ANNONS

Den i dag 67-årige Villár har en bakgrund som spelare i Athletic Bilbao, och har varit president för det spanska fotbollförbundet i 29 år, sedan 1988. Han var även så kallad "acting president" under elva månader i Uefa när dåvarande presidenten Michel Platini var avstängd.

Publicerad 2017-07-27 kl 10:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto