TV: Griezmann: "Jag funderade på att göra som Zidane"

Fotbolls-VM 2022

Antoine Griezmann rullade iskallt in 2-1 för Frankrike i VM-finalen mot Kroatien.
- Jag funderade på att göra en chipp som Zidane (i VM-finalen 2006). Men jag bestämde mig för att använda hela foten, säger guldmedaljören.

Se intervjun med Griezmann i spelaren ovan.

Antoine Griezmann blev utsedd till matchens lirare - för tredje gången i turneringen - när Frankrike slog Kroatien med 4-2 och vann VM-guld. Anfallaren var efter matchen känslosam:

- Jag vet inte var jag är, jag är lycklig, säger Antoine Griezmann.

- Det är en dröm.

Griezmann slog frisparken som gav 1-0 via ett självmål och satte senare i den första halvleken det viktiga 2-1-målet för Frankrike på straff.

- Jag funderade på att göra en chipp som Zidane. Men jag bestämde mig för att använda hela foten, säger guldmedaljören.

Zinedine Zidane chippade via ribban in 1-0 för Frankrike på straff i den 7:e minuten av VM-finalen 2006. Matchen gick sedan till förlängning där Zidane blev utvisad och Italien vann matchen på straffar.

Publicerad 2018-07-15 kl 21:17