POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
43v

TV: Tveksamma situationen när Spanien kvitterar - borde målet ha godkänts?

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen i spelaren ovan.

Spanien vann grupp B efter en kvittering på stopptid.
Men borde hörnan som ledde till målet ha godkänts?

Det blev en högdramatisk upplösning i VM:s grupp B. Spanien knep gruppsegern före Portugal efter ett stopptidsmål till 2-2 mot Marocko. Portugiserna var i sin tur nära att förlora mot Iran och åka ur VM.

Det spanska kvitteringsmålet gjorde att Spanien tog gruppsegern istället för Portugal som nu slutade tvåa. Om målet inte hade godkänts och spanjorerna förlorat hade Portugal vunnit gruppen.

Men frågan är om Spaniens 2-2-mål borde ha godkänts? Målet kom efter en snabbt slagen hörna där Iago Aspas läckert klackade in bollen. Domaren tog hjälp av VAR för att se om anfallaren var offside, och dömde mål. Men när domaren, uzbeken Ravshan Irmatov, signalerade för hörna visade han att den skulle slås från vänster. Åtta sekunder senare hade Spanien tagit hörnan från höger. 

I IFAB:s, fotbollens internationella regelorgan, regelverk står det följande angående var en hörna ska läggas ifrån:

"Bollen måste placeras i det hörnområde närmast punkten där bollen passerar över mållinjen".

På reprisbilderna är det svårt att se vilken sida som är närmast när bollen passerar linjen, men domarens signal är tydlig. När hörnan slogs uppträdde Marockos spelare förvirrat och var inte med på den snabba igångsättningen.

När Spanien nu blev gruppetta väntar värdnationen Ryssland i åttondel. För Portugals del blir det ett möte med Uruguay.

Publicerad 2018-06-26 kl 00:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå