Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bader sågar Tyskland: "Pinsamt - folk är rasande"

Fotbolls-VM 2022

Tyskland föll tungt mot Japan i VM.
Nu går Keven Bader ut och kritiserar det tyska landslaget.
- Déjà vu-känsla direkt med tanke på VM 2018, säger Fotbollskanalens Tyskland-bloggare. 

3:15
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Tyskland åkte under onsdagen på stryk mot Japan i första gruppspelsomgången i Qatar-VM. Därmed är det tyska landslaget illa ute redan efter den första omgången i gruppspelet.

Nu reagerar Fotbollskanalens Tyskland-bloggare Keven Bader på fiaskot.

- Jag är bedrövad. Jag har väntat 1611 dagar (förlusten mot Sydkorea i VM 2018) på att Tyskland skulle ta revansch efter landets största VM-fiasko någonsin. Att då bjuda på en sådan sportslig insats som den idag är pinsam, säger Bader. 

Varför förlorade Tyskland matchen?
- Jag skulle vilja påstå att Tyskland bjöd in Japan i matchen. För varje läge som Tyskland missade blev Japan bara starkare och starkare. Sedan utnyttjade Hajime Moriyasus manskap tyskarnas svaghet, nämligen ytan bakom backlinjen. Rüdiger och Schlotterbeck var alldeles för trubbiga. Sedan stod flera spelare för individuella misstag som inte får göras på denna nivå. Hatten av för Japan som behöll tålamodet och jagade vändning in i det sista.

ANNONS

Vad behöver förändras till nästa match?
- Först och främst måste Tyskland börja sätta sina chanser. Laget hade sammanlagt 19 skott, varav nio på mål. Att man endast gör ett mål är rent ut sagt uselt. Sedan vill jag se betydligt snabbare spel. Det blev alldeles för mycket "gåfotboll" i backlinjen. Jag hoppas få se snabbare uppspel och ett mer direkt kombinationsspel, något som Jamal Musiala visade upp ett antal gånger, säger han.

Hur kommer förlusten tas emot i Tyskland?
- Folk är rasande. Déjà vu-känsla direkt med tanke på VM 2018. Nu sitter Flick och hans manskap i en riktig knivig sits. Endast seger gäller mot ett lurigt Spanien. Ingen omöjlig uppgift, men spelar man på detta sätt som man gjorde idag kan man lika gärna packa väskan och åka hem direkt.

Publicerad 2022-11-23 kl 16:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto