Tyska besvikelsen efter skrällförlusten: "Vet inte om det någonsin gjorts ett så lätt mål i VM"

Fotbolls-VM 2022

Japan gav Tyskland en rejält motig start i VM.
På onsdagen slog man giganten med 2-1.
- Det är en brutal besvikelse, säger förbundskapten Hansi Flick.

3:15

Avbryt
Försök igen

En förlust mot Japan i premiären var nog inte vad Tyskland hade räknat med. En 1-0-ledning  i första halvlek blev 1-2-förlust i andra.

Den tyske målskytten Ilkay Gündogan var mycket besviken efter matchen.

Vi gjorde det för enkelt för dem. Speciellt det andra målet, jag vet inte om det någonsin gjorts ett så lätt mål i VM, det borde inte hända, säger han till Bild.

Det var Japans inbytte Takuma Asano som läckert tryckte dit 2-1 från en snäv vinkel. Assisten stod mittbacken Ko Itakura för, genom en långboll som slogs från Japans planhalva.

Hur målen kom till var alldeles för enkelt. Vi tappade bollen för ofta och för lätt, säger han till Bild.

Även förbundskapten Hansi Flick var besviken.

Det är en brutal besvikelse. Vi hade 78% bollinnehav i första halvlek, i andra halvlek hade vi många chanser som vi inte tog. Japan slog oss helt klart vad gäller effektivitet, säger Flick till förbundets Twitter.

Publicerad 2022-11-23 kl 17:18