VM 2023 (dam)

Hemmanationen Australien är klart för VM-kvartsfinal.
Det blev en 2-0-seger mot Danmark i åttondelen.
”Du är röd, du är vit, du åker hem i kväll”, skanderade publiken, enligt BBC.

Danmarks avancemang till åttondelsfinal säkrades i den sista gruppspelsmatchen då Haiti besegrades med 2-0.

Motståndet i åttondelsfinalen: Värdnationen Australien, med förbundskaptenen Tony Gustavsson.

Det blev en tämligen komfortabel seger för svensken och hans lag. Australien är nämligen klart för kvartsfinal efter en 2-0-vinst.

Båda lagen inledde matchen med hög intensitet och efter 29 minuters spel kom första målet.

Mary Fowler fick bollen på mittplan och skickade iväg en läcker djupledspassning mot Caitlin Foord. Den senare tog sig in i straffområdet och satte 1-0 kyligt.

Med 20 minuter kvar att spela ristades nästa mål in på måltavlan. Det blev tilltrasslat i straffområdet, men bollen hamnade till slut vid Hayley Rasos fötter - och hon dunkade in 2-0.

Tio minuter senare kom ytterligare ett glädjebesked för Australien. Sam Kerr hoppade in och gjorde sina första VM-minuter i år. Hon ersatte målskytten Raso.

- Danmark verkar ha slut på idéer, sade den tidigare engelska landslagsspelaren Sue Smith i BBC i slutminuterna.