Australien vidare till VM-semifinal efter straffdrama

Australien är klart för VM-semifinal.
Det blev en straffrysare (7-6) mot Frankrike.

I spelaren ovan ser du glädjebilder och avgörandet.

En jämn tillställning, mycket nerver. Mållöst under ordinarie tid.

Efter ett rafflande straffdrama kunde Australien vråla ut sin glädje. Det blev en seger i rysaren mot Frankrike (7-6).

Men det var en svängig tillställning inledningsvis.

Frankrike var nära att få en drömstart på matchen. I den tolfte minuten hamnade bollen vid Maelle Lakrars fötter bara någon meter ifrån mållinjen. Hon kunde skicka in 1-0 i öppet mål men fick en snedträff och skottet gick utanför.

- Det är svårare att missa än att näta från den positionen! utbrast BBC:s Gilly Flaherty.

I den 32:a minuten var det nära igen. Lakrar fick en ny möjlighet när en andraboll hamnade vid hennes fötter. Mittbacken avlossade ett skott som tvingade den australiska målvakten Mackenzie Arnold till en vass räddning.

Strax före halvtid satte Australien press. Målvakten Pauline Payraud-Magnin rusade ut från målet och anfallaren Mary Fowler fick en passning snett-inåt-bakåt och försökte placera in 1-0, men Elisa De Almeida hann dit i sista stund och räddade på mållinjen.

Efter timmens spel kom en ny möjlighet för Australien. Mary Fowler dunkade iväg ett tungt skott i straffområdet som Peyraud-Magnin räddade.

Något mål blev det dock inte under ordinarie tid. Matchen gick till förlängning.

Där var Frankrike nära att ta ledningen. Inhoppande Vicki Becho lade bollen tillrätta och skickade iväg en projektil som Arnold i Australiens mål räddade.

Till slut fick ett osannolikt straffdrama avgöra tillställningen. Cortnee Vine blev stor hjälte med den avgörande elvameterssparken.