England klart för kvartsfinal - efter straffrysare mot Nigeria

England är vidare till VM-kvartsfinal.
Den regerande Europamästaren slog ut Nigeria efter ett straffdrama (4-2).

Tre raka vinster tog det engelska landslaget till en VM-åttondelsfinal. På andra sidan stod ett Nigeria som chockartat avancerat från gruppen.

När startelvorna presenterades inför mötet kunde konstateras att Keira Walsh, som missade sista gruppspelsmatchen, återfanns från start.

Och det blev en rafflande match som gick till straffar, där England till slut lämnade som vinnare.

Det var fart från start.

I den 16:e minuten skakades England rejält. Ashleigh Plumptre fick en drömträff från distans och träffade ribban - bollen höll sig sedan kvar i straffområdet och samma spelare fick iväg ett skott som tvingade Earps till en räddning.

Några minuter därefter var det de vitkläddas tur att försöka. Alessia Russo fick ett avslutsläge någon meter utanför straffområdet och drog till med ett tungt skott som tvingade Chiamaka Nnadozie till en vass parad.

I den 32:a minuten tilldelades England en straff - trodde de. Rasheedat Ajibade fällde Rachel Daly i boxen och domaren blåste för elvametersspark. Men efter en videogranskning plockades straffen bort.

- Bara för att det är i straffområdet betyder det inte att det inte är fel. Det är ett regelbrott och det är en straff, sade BBC:s Rachel Brown-Finnis.

- Det har varit en frustrerande halvlek. Nigeria har spelat bra, men England har varit... platt, sade BBC:s Emma Sanders.

Den andra halvleken hann knappt börja innan Nigeria fick ett drömläge. Uchenna Kanu träffade ribban efter en nick.

England fick inte riktigt till spelet i den andra halvleken.

I den 85:e minuten fick Lauren James syna det röda kortet. Hon stod för en medveten stämpling på Michelle Alozies rygg och tilldelades först en varning, men efter en videogranskning visades James ut.

- Man kan inte tolerera det där, sade BBC:s Brown-Finnis om situationen.

"Lauren James har ett 'Beckham-eskt' ögonblick av galenskap", skriver Gary Lineker på plattformen X.

- Det är en besvikelse, sade den tidigare landslagsanfallaren, numera på BBC, Ellen White.

0-0 under ordinarie tid och matchen har gått till förlängning. På övertiden gjorde England allt de kunde för att stå emot.

- England har varit svaga, sade Sky Sports Charlotte Marsh.