Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Galna historiken – Vilda lägger över favoritskapet på Sverige: "Har en skyldighet att vinna"

Sverige (dam)

AUCKLAND. Spanien har aldrig besegrat Sverige.
Då lägger förbundskapten Jorge Vilda över favoritskapet på Blågult.
- Sverige har en skyldighet att vinna rent historiskt, säger han till Fotbollskanalen.  

6:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: REUTERS/Amanda Perobell-Bildbyrån/Mathias Bergeld.

I spelaren ovan hör du Olof Lundh om Spanien.

Sverige har ställts mot Spanien elva gånger genom tiderna. Aldrig någonsin har Blågult gått förlorande ur en kamp. Tre gånger har man spelat oavgjort och resterande har man vunnit – dock har man aldrig spelat en mästerskapsmatch mot varandra.  

Det spelar ingen roll att man vunnit enligt de svenska spelarna, som menar att det är en helt ny match som kommer att spelas under tisdagen.  

- Jag visste inte om att vi aldrig har förlorat. Jag vet att vi spelade mot Spanien förra året och det var en tuff match. Men jag tycker att vi är det bättre laget och att vi har bra koll på dem. Sen har det hänt mycket kring Spaniens landslag. Det är många nya spelare som vi inte spelade mot sist. Jag har en bra känsla och vet att om vi spelar som vi gjorde mot Japan och kan bygga på det så tror jag att det ska gå bra, säger Johanna Rytting Kaneryd.  

Annons

Men den spanska förbundskapten Jorge Vilda menar att Sverige är stora favoriter inför mötet, sett till hur det har gått rent historiskt.  

- Vi har aldrig vunnit tidigare. Det är ett lag som vi måste slå och det motiverar oss att vi nu befinner oss i en situation där vi har möjligheten. Sverige har en skyldighet att vinna rent historiskt. Men jag är helt övertygad om att vi kan se dem i vitögat och om vi spelar tillräckligt bra kan Spanien vinna, säger han till Fotbollskanalen.  

Fridolina Rolfö är dock lite mer blygsam när hon får frågan och menar att inget lag går in i semifinalen som favoriter.  

- Jag vet inte vilket lag som är favoriter. Det är två lag som har nått semifinalen, det betyder också att det är två bra lag. Så jag vet inte. De är ett bra lag och det är vi också, säger hon.  

Annons

Vad som är så bra med Spanien?  

- Alla känner till att det är ett passningsorienterat lag, har de inte bollen vill de vinna tillbaka den snabbt. Det finns många skickliga spelare som kan göra skillnad. Vi måste vara noggranna och det kommer att bli en nyckel. Vi måste vara aggressiva och modiga i aktionerna vi pratar om. Kanske framför allt i omställningarna, säger Rolfö.  

Publicerad 2023-08-14 kl 11:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto